Fudbaleri Mančester sitija savladali su nakon preokreta Crvenu zvezdu u utakmici 1. kola G grupe Lige šampiona rezultatom 3:1 (0:1).

Andrej Jakovljević Foto: Goran Srdanov/Nova.rs: Shutterstock

Pokazali su izabranici Baraka Bahara šta mogu, ali ukoliko žele u narednu rundu moraju da rade još na nekim sitnicama.

PROČITAJTE JOŠ

Biće potrebno i da se izbace jeftine greške, kao ona golmana Omrija Glazera, ali sve u svemu Zvezda je pokazala i više nego što se od nje očekivalo.

Ipak, prvi utisak jeste sjajna partija i rekord Glazera koji je do greške, ali i nakon nje sjajno branio. Završio je meč sa čak 13 odbrana, što je novi rekord Lige šampiona.

Prethodno, rekord je držao Fernando Muslera, koji je 2019. godine u dresu Galatasaraja u 12 navrata zaustavio šut igrača Real Madrida.

Zatim se mora izdvojiti i partija Milana Rodića koji je odigrao jedan od najboljih mečeva u dresu Zvezde.

Sigurno je bio najbolji igrač Zvezde u prvom poluvremenu, koji je novom ulogom u sredini terena zablistao. Igrao je celo poluvreme flastera nad vezistima Sitija i nije im dao bukvalno da dišu. Nije bio puno aktivan u drugom delu i deluje da mu je u jednom trenutku ponestalo snage. Ipak, dobar meč je odigrao levi bek Crvene zvezde.

Njegova nova pozicija i sjajno rešenje Bahar može da reši puno problema koje je Zvezda imala u prethodnim mečevima.

Najgori utisak na terenu ostavio je napadački dvojac Piter Olajinka i Žan Filip Kraso. Bili su projektovani da krenu u startnoj postavi, ali na kraju se ispostavilo da je bio dobar izbor ostaviti ih na klupi.

Foto: Oli SCARFF / AFP / Profimedia

„Nikada ne volim da izgubim. Odličan su tim, imaju izuzetne igrače. Ali rano smo primili gol i posle je bilo teško da održimo tempo, jer nikada ne igramo u ovakvom tempu u našoj ligi“, iskreno je poručio Bahar i dodao:

„Pričao bih o derbiju sa Partizanom, a ne o Jang Bojsu. Izgubili smo dve utakmice u prvenstvu i to je previše. O Jang Bojsu ćemo tek posle derbija sa Partizanom. On nam je sada najvažniji.”

Upravo će to biti sledeći zadatak za crveno-bele, a možda i najvažniji meč u sezoni. Zvezdini navijači su ostavili dobar utisak u Mančesteru, počevši od kortea iz centra grada, pa sve do poslednjeg zvižduka glavnog sudije.

Koliko će ova igra značiti svima u timu pokazao je i Stefan Mitrović u miks zoni nakon meča.

“Mislio sam da je bio gol odmah. Bukari je bio iza igrača i stvarno smo se naježili kad smo čekali taj VAR. Imali smo sreće da je bio gol i bili smo u šoku da smo vodili protiv Sitija, na ‘Etihadu’, to je neverovatno”, rekao je Mitrović.

Upravo sada kreće najteži i ujedno najvažniji period za Zvezdu. U narednih mesec dana sezona će dobiti svoj oblik, a navijači se nadaju da će on biti dobar.

Prvo 27. septembra crveno-beli igraju protiv Partizana na njihovom stadionu, nakon čega na Marakani dočekuju Radnički iz Niša.

Foto: REUTERS/Phil Noble

E onda ide ono najbitnije, drugi meč Lige šampiona, prvi na domaćem terenu i to protiv glavnog rivala u grupi – Jang Bojsa.

Tada će od 21 čas, 4. oktobra, Zvezda igrati u direktnom duelu sa ekipom koja će verovatno pokušati da napravi iznenađenje i tako gotovo sigurno izbaci već u drugom kolu Zvezdu iz Evrope.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar