Šabanadžović
Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Refik Šabanadžović, bivši fudbaler Crvene zvezde i reprezentativac Jugoslavije, dane tokom pandemije koronavirusa provodi u Sarajevu, osluškujući dešavanja u komšiluku, ali i Grčkoj.

Nekadašnji defanzivac prati situaciju u Atini gde je njegov sin Anel, igrač AEK-a, kao i u zemljama bivše Jugoslavije u kojima ima brojne prijatelje.

PROČITAJTE JOŠ

„Najčešće se čujem sa Mrkelom, on je moj veoma dobar prijatelj. Čujem se sa Dejom i sa još nekim igračima iz moje generacije, a i sa nekim prijateljima sa kojima sam igrao u Grčkoj. Svima nama ovo vreme teško pada. Mi smo ljudi iz sporta, navikli smo da smo aktivni u fudbalu, pratimo događanja tokom cele godine, a sada je sve stalo. Ima vec dva meseca da se ništa ne događa, čini mi se kao da je pet godina. Mi pratimo fudbal u celom svetu, a za fudbal kažu da je sporedna stvar. Ali, kada vidimo kako se pune stadioni, to baš i nije sporedna nego bitna stvar u celom svetu, a i u našim životima“, rekao je Šabanadžović za Sport klub.

Član reperezentacije Jugoslavije koja je 1990. godine na Svetskom prvenstvu eliminisana u četvrtfinalu od Argentine posle jedanaesteraca, ostao je upamćen po crvenom kartonu koji je dobio na početku susreta, a tri decenije kasnije prisetio se fenomenalne generacije.

„Obeležio me je taj karton. Znamo kakvo je stanje bilo te godine, ali je to svakako bila sjajna generacija sa vrhunskim trenerom Ivicom Osimom na čelu. Po kvalitetu ekipe i po svemu što smo pokazali, zaslužili smo da igramo finale“, istakao je Šabanadžović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar