Real Madrid vs Leipzig Foto:EPA-EFE/J.J. Guillen

Fudbalski klub Real Madrid podneo je tužbu Državnom tužilaštvu Španije zbog rasističkih uvreda na račun Vinisijusa Žuniora u blizini Olimpijskog stadiona Monžuik u Barseloni i stadiona Atletiko Madrida pre utakmica Barselona - Napoli i Atletiko - Inter u Ligi šampiona.

U saopštenju kluba se navodi da se od Tužilaštva traži da od snaga bezbednosti zatraži postojeće snimke na obe lokacije kako bi se identifikovali autori navedenih uvreda.

Pročitajte i ovo

„Real osuđuje ove nasilne napade rasizma, diskriminacije i mržnje koji su se, nažalost, više puta dešavali protiv našeg igrača Vinisijusa Žuniora. Naš klub će nastaviti da radi na odbrani vrednosti fudbala i sporta, i ostaće čvrst u borbi za nultu toleranciju pred ovakvim odvratnim epizodama kakve se dešavaju u poslednje vreme“, navodi se u saopštenju.

Real Madrid, izvukao je Mančester siti na žrebu za četvrtfinale Lige šampiona. Ukoliko prođe, igraće protiv boljeg iz dvomeča između Bajerna i Arsenala, dok bi u finalu mogao da se sastane protiv Barselone, Pari Sen Žermena, Atletiko Madrida ili Borusije Dortmund.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar