Foto: EPA-EFE/Kiko Huesca

Italijanski fudbalski klub Milan zainteresovan je da u svoje redove dovede belgijskog igrača i fudbalera Real Madrida Edena Azara.

Azar je pre dve godine stigao u Real Madrid iz londonskog Čelsija, ali se danas smatra jednim od lošijih transfera madridskog kluba u istoriji.

PROČITAJTE JOŠ:

Nakon blistavih partija u dresu londonskih „plavaca“, Azar je redovno kuburio sa povredama, ali i kilažom, što je i te kako bilo primetno.

U Realu je već tri sezone, a nivo njegove igre je daleko ispod one koju je ranije tokom karijere pružao u Lilu, a pogotovo u Čelsiju.

Ove sezone odigrao je 15 utakmica, ali nije uspeo da se upiše u listu strelaca. Njegova vrednost prema „Transfermarktu“ iznosi samo 18 miliona, što je mizerno u odnosu na 150 miliona evra kolika je bila njegova vrednost u oktobru 2018. godine.

I pored toga, mnogi klubovi su u poslednje vreme pokazali interesovanje za Azara. Između ostalih, pisalo se da Borusija Dortmund želi da u svom sastavu spoji dva brata Azara, pošto u njenom timu već igra mlađi brat Torgan, ali da je odustala iz finansijskih razloga. Iz istih razloga splasnulo je i navodno zanimanje Vest Hema.

U igri su sada Njukasl, ali i Milan, koji želi jednu veliku zvezdu na putu prema tituli prvaka italijanske Serije A.

Belgijanac ima 30 godina i smatra da bi na „San Siru“ mogao da „oživi“ karijeru, a spreman je i da smanji godišnja primanja. Ugovor sa Realom mu ističe tek u junu 2024. godine, pa je izvesno da će Milan morati da „odreši kesu“.

Milan je trenutno drugi na tabeli Serije A sa četiri boda zaostatka za gradskim rivalom Interom.

BONUS VIDEO Eduardo Kamavinga – zvezda Real Madrida

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar