Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

Golman Mančester junajteda, David de Hea, posle devet godina u Premijer ligi mogao bi narednog leta da se vrati u Španiju.

Za njegove usluge ponovo je zainteresovan Real Madrid koji je i ranije nekoliko puta pokušavao da angažuje reprezentativca Španije.

Kako prenose ostrvski mediji, De Hea je prva meta menadžera kraljevskog kluba Zinedina Zidana koji želi da pronađe zamenu za belgijanca Tiba Kurtou.

De Hea je prošlog septembra potpisao novi ugovor sa Mančester junajtedom za platu od 430.000 evra nedeljno i Real je jedan od malobrojnih klubova na tržištu koji su u stanju da izađu u susret njegovim uslovima.

Španski čuvar mreže je nekoliko puta u proteklih pet godina proglašavan za najboljeg igrača Junajteda, ali je njegova forma u poslednje dve sezone u padu.

Nedavno je na meču sa Evrtonom napravio veliku grešku kada je u trećem minutu u pokušaju da ispuca loptu pogodio Dominika Kalverta-Luina i lopta se odbila u mrežu.

Veruje se da Junajted ima spremnu zamenu u 22-godišnjem Dinu Hendersonu koji je odlilan na pozajmici u Šefild junajtedu.

De Hea je poslednjeg dana letnjeg prelaznog roka 2015. bio nadomak prelaska na „Santjago Bernabeu“ ali se prema navodima Mančester junajteda zaglavila faks mašina i transfer je propao u poslednj čas.

Na „Old Traford“ je stigao 2011. godine u eri Aleksa Fergusona.