FK Real Madrid, FK Barselona
Foto: EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Čak i najveće lige sveta nisu oslobođene od optužbi da je meč bio namešten.

Fudbaleri Barselone savladali su Real sa 2:1 i tako mu pobegli na 12 bodova prednosti 12 kola pre kraja Primere.

Nekoliko dana nakon te utakmice se i dalje vode diskusije, da li je zapravo Real oštećen. U Madridu nemaju nikakvu dilemu da su pokradeni.

PROČITAJTE JOŠ

Glavni sudija meča Rikardo de Burgos Bengoećea je delio pravdu na tom susretu, a čak je i klupska televizija Reala objavio četiri minuta snimka na kojima se, po njihovom mišljenju, vide sve situacije u kojoj je Real oštećen.

Pritom su ga javno optužili za pristrasnost, a ovo se opisuje kao veliki skandal u španskom fudbalu.

„Nas ništa ne iznenađuje vezano za sudiju koji svojim greškama uvek šteti Madridu. Znali smo to. Kad sudi De Burgos Bengoećea, uvijek igramo protiv dvanaestorice“, navodi se u tekstu „Sporta“ od izvora iz Reala.

Klupska televizija Reala je navela da je sudija radio na štetu kluba „zajedno sa vernim štitonošom u VAR sobi Cezarom Sotom Gradom“, te da su njih dvojica preuzeli potpunu kontrolu „kako bi Real udaljili od bilo kakve šanse da se bori za titulu“.

Sudiju su optužili i da je svaka odluka bila na štetu Madrdida.

Naveli su i primere da je Serđi Roberto trebalo da dobije žuti karton u 15. minutu, te da je sudija posle propustio šansu da sakncioniše i Roberta Levandovskog.

„Kriterijum mu je zavisio od toga koji dres igrač nosi“, rekli su oni i istakli da ni Gavi nije dobio žuti karton zbog prekršaja.

Sport je naveo još nekoliko detalja.

„Dvojica sudija imala su zadatak izbaciti Real Madrid iz borbe za osvajanje lige. De Burgos i Soto Grado nisu propustili iskoristiti priliku da to urade“, prenosi Sport navode iz analize, koja ističe poništen gol Marca Asensia iz 81. minute.

„Svoju odluku opravdali su nekim crtama, povlačeći ih centimetar ovde ili onde, po oku, kako im je odgovaralo“, tvrdi se i zaključuje: „Da bi uništili naše snove, priznali su Kesijev gol nakon očiglednog prekršaja Levandovskog na Karvahalu“.

BONUS VIDEO Navijači Reala u centru Madrida slavili titulu prvaka Evrope

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare