oto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Sergej Milinković-Savić je najskuplji srpski fudbaler, njegova je vrednost je 65 miliona evra, prema poslednjem izveštaju uglednog fudbalskog portala "Transfermarkt.de", koji se bavi procenom tržišne vrednosti fudbalera.

Uzimajući u obzir prethodnu objavu, Sergej je poskupeo za milion evra, dok su veliki skok zabeležili još Nikola Milenković iz Fjorentine, koji je vredeo 24, a sada 28 miliona evra, kao i Filip Stevanović iz Partizana, čije je vrednost skočila neverovatnih 122,2 odsto.

Partizanov „biser“ je na prethodnom „merenju“ Transfermarkta bio „težak“ 3,6 miliona evropskih novčanica, a sada je cifra porasla na čak osam miliona evra.

I dok je većina srpskih fudbalera, pomalo neobjašnjivo, u jeku pandemije koronavirusa poskupela, kod kapitena „orlova“ Aleksandra Kolarova i Adema Ljajića, dogodilo se suprotno.

Jasno je da su kod Kolarova (34) na pad tržišne vrednosti uticale godine, nije mu pomoglo ni to što je pred transferom iz Rome u Inter, dok je kod Ljajića verovatno to što nema veću minutažu u Bešiktašu, uticalo na pad cene.

Kapitenu fudbalske reprezentacije cena je pala sa šest i po, na pet miliona evra, dok je Ljajić bio „težak“ devet, a sada osam miliona evropskih novčanica.

Interesantno je i da je iskusnom Nikoli Maksimoviću, koji ima 28 godina, takođe skočila cena, tome je možda i kumovalo finale Kupa Italije, u kojem je Napoli pobedio Juventus i osvojio trofej.

Maksimovićeva vrednost prvobitno je bila 13,5, a sada je 18 miliona evra. Na ceni su još i Strahinja Pavlović, bivši štoper Partizana, sada član Monaka, kao i golman Predrag Rajković iz Remsa i Uroš Račić iz Valensije.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare