EPA-EFE/IAN LANGSDON

O skandalu na utakmici Lige šampiona između Pari Sen Žermena i Bašakšehira pričalo se danima, a u javnost je isplivao jedan detalj koji pokazuje da je cela situacija otišla u najboljem mogućem smeru.

Kako je otkrio Emanuel Rosu, rumunski novinar, fudbaler Bašakšehira Demba Ba i sudija Sebastijan Koltesku stupili su u kontakt posredstvom nekadašnjeg veziste iz Senegala Osmana N’Dojea.

PROČITAJTE JOŠ...

„Demba nikada nije tvrdio da je u pitajnu bilo kakav rasizam. Samo je rekao Kolteskuu da ne bi trebalo da na stadionu koristi reč ‘crn'“, rekao je N’Doje a preneo Rosu.

Senegalac tvrdi da je u pitanju bio samo nesporazum:

„Zvali su me i Koltesku i Demba odmah posle razgovora, i bili su impresionirani kvalitetom razgovora koji su imali. Znam kakvi su Rumuni, nikada nisam imao problem sa razismom tamo. Pokušao sam da dobijem Kolteskuov broj odmah posle utakmice, kako bih ga ohrabrio. Znam da nije rasista“, rekao je N’Doje.

Podsećamo, meč između francuskog i turskog predstavnika prekinut je kada su igrači oba tima napustili teren jer je jedan od sudija Pjera Veboa nazvao crncem pri pokušaju sankcionisanja zbog konstantnog dobacivanja sa klupe za rezervne igrače. Kada se u raspravu umešao Demba Ba nastao je haos, igrači su otišli u svlačionicu, a utakmica odložena za sutradan, i to uz nove sudije.

Ponovljeni meč Parižani su dobili sa ubedljivih 5:1 i sa prve pozicije prošli u prolećnu fazu Lige šampiona, gde ih očekuje Barselona. Sa druge strane, Bašakšehir je takmičenje završio sa tri boda na poslednjem mestu i tako ispao iz Evrope.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar