PSŽ Bašakšehir Liga šampiona
Foto: EPA-EFE/IAN LANGSDON

Skandalu u Ligi šampiona ne nazire se kraj, a u javnost su isplivale informacije na osnovu kojih izgleda da je rasistički ispad sudija na meču između Pari Sen Žermena i Bašakšehira imao ozbiljnu predigru.

Prema saznanju rumunskog novianra Emanuela Rošua, Pjer Vebo, fudbaler Bašakšehira koji je jednog arbitra čuo kako koristi izraz „crnac“, je sudije praktično od samog početka meča vređao nazivajući ih „ciganima“. Rošu je na svom Tviter nalogu prvo objavio snimak sporne rečenice nakon koje je izbio haos:

„Crnac tamo. Proveri ko je. Onaj crnac tamo, ne može da se ponaša tako“, rekao je jedan od arbiatara.

Prema prvim informacijama, spornu rečenicu je rekao Sebastijan Koltesku, ali Rošu tvrdi da iza nje stoji zapravo Oktavijan Sovre:

PROČITAJTE JOŠ

„Na snimku se ne čuje Koltesku već Sovre. Takođe, sudije tvrde da je ih je Vebo od drugog minuta utakmice nazivao „ciganima“, što je razlog za rečenicu „Nije moguće tako se ponašati““.

Nedugo potom, objavljen je i snimak na kom se u pozadini čuje kako neko sa klupe Bašakšehira izgovara:

„U mojoj zemlji Rumuni su Cigani“.

Ove reči navodno je izgovorio vezista turskog tima Mehmet Topal, nakon čega je, takođe navodno, dodao:

„Ali to ne mogu izgovoriti na taj način“.

Podsećamo, utakmica je prekinuta nakon manje od 15 minuta igre, da bi nedugo potom bilo objavljeno da je odložena za jedan dan, pa će biti odigrana u sredu, 9. decembra, sa početkom u 18:55, uz nove sudije.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar