Foto: Tanjug/AP Photo/Miguel Morenatti

Napustio je brod koji tone, vratio se drugoj kući i nastavio da radi ono što najviše voli.

Ivan Rakitić je sa 32 godine odlučio da je vreme da se preseli u klub veterana i da siđe „stepenicu niže“.

PROČITAJTE JOŠ

Bar je tako izgledalo kada je letos rešio da ode iz Barselone i vrati se u Sevilju.

Dočekala ga je „desetka“, uloga vođe, ali i manjak pritiska sa kojim se suočavao na stadionu „Kamp Nou“.

Sevilja ga je 2014. godine prodala za 18 miliona evra, u momentu kada je vredeo dva miliona više, što je novac na koji je bio procenjen i šest sezona kasnije.

Foto: EPA/PACO PUENTES

Činjenica da je Barselona želela da ga se odrekne je išla na ruku timu iz Andaluzije, pa se Hrvat u Sevilju vratio uz simboličan iznos za transfer od 1,5 miliona evra.

Pritisak je manji, očekivanja takođe, ali Rakitić nije sišao sa najveće scene evropskog fudbala.

Sevilja je učesnik Lige šampiona i u prva tri meča nema poraz, iako je u poslednjem, protiv Krasnodara, bila na korak od toga.

Ruska ekipa je povela sa 2:0 u Španiji, za svega 20 minuta, ali je upravo Rakitić, golom u 42. minutu sprečio smanjio zaostatak i omogućio svom timu da se nada podvigu.

U petom minutu nadoknade vremena prvog poluvremena Sevilja je ostala bez kapitena Hesusa Navasa koji je dobio crveni karton, pa je apsolutni lider na terenu ostao Rakitić.

Foto: Tanjug/AP Photo/Miguel Morenatti

I briljirao. Našao se i na korak od drugog gola, ali je u 63. minutu pogodio prečku.

U 69. minutu Jusuf en Nesiri je doneo izjednačenje, a tri minuta kasnije Rakitić mu je udelio predivnu asistenciju za još jedan gol, potpuni preokret i na kraju veliku pobedu.

Sevilja je veoma blizu plasmana u nokaut fazu takmičenja, posle tri kola ima sedam bodova, kao i Čelsi, dok su Krasnodar i Ren osvojili samo po jedan poen u dosadašnjem toku sezone.

Bivši reprezentativac Hrvatske je na kraju stigao do najboljeg tima trećeg kola Lige šampiona, prema proceni specijalizovanog servisa Sofascore.

Gol i asistencija su bili dovoljni za ocenu 8.1, a uz njega su se u veznom redu našli Jošua Kimih iz minhenskog Bajerna i Hesus Manuel Korona, fudbaler Porta.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram