Foto: EPA-EFE/Jesus Diges

Teško je podneo poraz u nadoknadi od Real Madrida.

Ekipa Sevilje doživela je bolan poraz u okviru 32. kola La lige, nakon što je ispustila prednost od 2:0 protiv Reala i izgubila golom u nadoknadi.

Fudbaler Sevilje Ivan Rakitić rekao je da je ljut i tužan što je njegova ekipa posle vođstva od 2:0 izgubila od Real Madrida u sudijskoj nadoknadi vremena.

PROČITAJTE JOŠ

„Ljut sam i tužan. Odigrali smo odlično prvo poluvreme, ali Real Madridu ne smeš ostaviti slobodan niti centimetar terena jer te kazni“, rekao je kapiten Sevilje posle utakmice, prenela je agencija Hina.

Rakitić je doveo Sevilju u vodjstvo iz slobodnog udarca u 21. minutu, a četiri minuta kasnije je njegov saigrač Erik Lamela povisio na 2:0.

„Utakmicu smo prilično dobro kontrolisali, usmeravali smo je gde smo hteli, a čak i onda kada su smanjili na 2:1 imali smo poneki kontranapad. Ali, ako ne postigneš gol, stigne kazna“, rekao je on.

Rodrigo je u 50. minutu smanjio na 2:1.

„Počeli su da nas pritiskaju pa mi nismo izlazili lako napred kao u prvom poluvremenu. Vrlo lako su nam postigli taj pogodak. U tim trenucima je trebalo da verujemo u sebe, a nismo, pa su se kasnije dogodile stvari koje su se dogodile“, rekao je Rakitić.

Real je izjednačio u 83. minutu golom Nača Fernandesa, a pobednički pogodak postigao je Karim Benzema u drugom minutu nadoknade vremena.

„To je izrazito bolan poraz. Učinili smo veliki napor, pa nas je taj pogodak rastužio“, naveo je Rakitić kojem je to bila 40. utakmica ove sezone.

Rakitić nije bio zadovoljan sudjenjem i smatra da je Realov vezni igrač Eduardo Kamavinga trebalo da bude isključen.

„Njegov potez je bio jasan prekršaj, za drugi žuti karton, pa ne razumem kako je sudija to interpretirao na drugačiji način. Zatim nam se povredio Antoni Marsijal. Čini se da su svi detalji bili protiv nas, ali ne smemo se žaliti. Dogodilo se to što se dogodilo, ostaje nam da se nadamo da će se u nadolazećim utakmicama takvi detalji okrenuti na našu stranu“, dodao je Rakitić.

Real Madrid je šest kola pre kraja došao do 75 bodova, a Barselona, Sevilja i Atletiko Madrid imaju po 60. Barselona pri tom ima dve utakmice manje.

Sevilja u četvrtak gostuje poslednjeplasiranom Levanteu.

„Moramo se brzo podići uoči tog susreta“, naglasio je hrvatski igrač.

Četiri najboljeplasirane ekipe izboriće iduće sezone nastup u Ligi šampiona, ali Sevilji sada preti petoplasirani Betis koji ima 57 bodova.

„Sada su sve preostale utakmice poput finala, za sve ekipe. Moramo stoga biti mentalno snažni“, zaključio je Rakitić koji je ove sezone postigao sedam golova i upisao pet asistencija u svim takmičenjima.

BONUS VIDEO Rendžers posle trilera do pobede u velikom derbiju protiv Seltika

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar