Raheem Sterling
Foto: REUTERS/Carl Recine

Potvrđena premijerligaška bomba.

Rahim Sterling, jedan od najboljih fudbalera Mančester sitija, napustio je „građane“ i potpisao za Čelsi.

PROČITAJTE JOŠ...

Klub iz Londona je na račun Sitija uplatio 47.5 miliona funti, a reprezentativac Engleske rodom sa Jamajke je nakon sedam godina promenio klub.

Prethodno, Sterling je od 2012. do 2015. igrao za Liverpul, iz kog je otišao put Mančestera za cifru od 50 miliona funti, čime je postao najskuplji engleski igrač svih vremena.

Za tih sedam godina sa Sitijem je osvojio čak devet trofeja, uz četiri titule u Premijer ligi:

„Sedam sezona, 11 velikih trofeja, uspomene za ceo život. Stručnom štabu koji je igrao veliku ulogu u mom razvoju tokom godina. Mojim saigračima koji su postali više od ljudi sa kojima delim teren. Zaposlenima u klubu navijačima koji su neumorno bodrili tim i svima koji su povezani sa Mančester Sitijem, moje poštovanje prema vama ne može biti veće. Bilo je neverovatno. Zahvalan sam na usponima i padovima. Uostalom, padovi su ponekad uticali da preispitam svoju snagu i odlučnost i omogućili mi da stojim ovde pred vama kao najbolja moguća verzija sebe. U Mančester sam došao kao dvadesetogodišnjak. Danas odlazim kao muškarac. Hvala na beskrajnoj podršci. Bila mi je čast da nosim dres Mančester Sitija“, napisao je na Instagramu u oproštajnoj poruci od navijača Sitija.

Nedugo potom, objavljene su i prve fotografije napadača koji je sa „plavcima“ potpisao ugovor na pet godina u opremi novog tima, uz kratak komentar:

„Zvezda u Los Anđelesu.“

BONUS VIDEO Novak pravio šou, podmićivao sudiju

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram