Foto: TANJUG/AP Photo/Rui Vieira

Italijani su otkrili kako da reše problem oko novog ugovora.

Krilni napadač Milana Rafael Leao ima ugovor sa „rosonerima“ do leta 2024. godine, i već dugo se postavlja pitanje da li će šampion Italije uspeti da sa njim produži saradnju.

Iako ga „juri“ gotovo polovina Evrope, zbog posebnog razloga Milan je ispred svih u trci za Leaov potpis.

PROČITAJTE JOŠ

Naime, pored nove i poboljšane plate, Milan je Portugalcu ponudio da plati kaznu koju Leao duguje svom bivšem klubu Sportingu iz Lisabona. On je 2018. godine bez dozvole prešao iz Sportinga u Lil, a lisabonski klub je tražio i našao zakonsku satisfakciju.

Leao je odlučio da napusti Sporting koji je bio u ogromnoj rezultatskoj krizi, a haos se osetio u svim segmentima kluba. Navijači su više puta napali igrače na treningu i na ulici, a uprava nije htela da preuzme odgovornost za ono što se dešava.

Foto: EPA-EFE/SIMONE VENEZIA

Godinu dana kasnije, Lil je prodao Leaa Milanu za 35 miliona evra. Sporting je tražio mnogo veći iznos, ali je CAS (Sud za sportsku arbitražu) presudio da Sportingu pripada 16 i po miliona evra, koliko je tada vredeo Leao, plus tri miliona evra kao obeštećenje.

Prema novom ugovoru u Milanu, Leao bi trebalo da zarađuje nešto više od sedam miliona evra godišnje. Portugalac je ove sezone odigrao 36 utakmica za Milan u svim takmičenjima i već ima učinak od 11 golova i deset asistencija.

BONUS VIDEO Neverovatna greška golmana Borusije, primljen gol sa pola mogao bi da košta titule

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar