Rikardo Gomeš, FK Partizan
Rikardo Gomeš, FK Partizan; Foto: Starsport.rs ©

Sva dešavanja sa meča Radnik - Partizan mogli ste da pratite uz Nova.rs.

Fudbaleri Partizana savladali su Radnik sa 2:1 (1:1) u 28. kolu Superlige znatno teže nego što je bilo ko mogao da pretpostavi.

PROČITAJTE JOŠ

Malo je nedostajalo da Lukić postane heroj Radnika, ali je on u četvrtom minutu nadoknade pogodio prečku sa četiri metara. Nakon toga je Partizan lagano priveo meč kraju.

Hladan tuš za Partizan desio se već u 27. minutu kada je Uroš Milovanović uspeo da iskoristi sjajnu akciju u dva poteza i matira golmana Stevanovića za 1:0 i veliko slavlje domaćina. Ipak, tada se trgao „parni valjak“, pa je već sedam minuta kasnije izjednačio.

Kvinsi Menig je sjajno probio po desnoj strani, ubacio je loptu u peterac, a tamo se najbolje snašao Aleksan Terzić koji je postigao pogodak.

Početak drugog poluvremena doneo je i treći pogodak na susretu. Rikardo Gomeš je sjajno uspeo da se izbori sa poziciju, a onda i da pogodi za 2:1 u 48. minutu. Bio je ovo 29. pogodak napadača Partizana u sezoni (22 u Superligi Srbije), a malo je nedostajalo da dodatno popravi svoj učinak.

Ipak u 70. minutu je poništen njegovo pogodak nakon što je VAR potvrdio da se nalazio u ofsajd poziciji.

Superliga, 28. kolo

Subota

Radnički 1923 – Radnički Niš 0:0

Napredak – Voždovac 1:3 (0:1)

(Melunović 51 – Lasickas 20, Ćirković 47, Pantović 85)

Vojvodina – Čukarički 1:2 (1:0)

(Matić 27p – Ndiaje 51, Rakonjac)

Nedelja

Spartak – Novi Pazar 1:2 (1:1)

(Nikolić 12 – Mujezinović 42, Zimonjić 87)

Mladost – Metalac 3:3 (2:1)

(Tumbasević 29, Gordić 36, 90+2 – Backulja 18, Stojanović 76, Milićević 94)

Crvena zvezda – Kolubara 3:0 (2:0)

(Ben 29, Rodić 45, Ohi 70)

Ponedeljak

Radnik – Partizan 1:2 (1:1)

(Milovanović 27- Terzić 34, Rikardo 48)

Petak

TSC Bačka Topola – Proleter 2:1 (1:0)

(Vukić 29, 76 – Ilić 78)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Sva dešavanja sa utakmice Radnik – Partizan mogli ste da pratite uz Nova.rs.

Prvo poluvreme: Radnik – Partizan 1:2 (Milovanović 27- Terzić 34, Rikardo 48)

Stadion: FK Radnik. Sudija: Miloš Milanović

Radnik: Ranđelović, Bogdanovski (od 81. Bjedov), Radmanovac, Oreščanin, Stojanović,  Medić (od 76. Subotić ), Mitošević – Duronjić (od 68. Dimitrov), Babić (od 76. Nedeljković), Milovanović (od 68. Lukić),  Spasić.

Partizan: Stevanović, Lutovac, Vujačić, Saničanin, Urošević, Zdjelar, Jevtović (od 75. Holender), Terzić, Natho (od 67. Jojić), Menig, Rikardo.

Drugo poluvreme u toku: Radnik – Partizan 1:2

90+4′ Radnik promašio remi

Lukić je pogodio prečku sa samo četiri metra nakon velike gužve u kaznenom prostoru rivala. Trener Surduličana se uhvatio za glavu, a igrači nisu mogli da veruju šta se desilo.

89′ Šut Meniga odbranjen sa gol linije

Rikardo je spustio loptu Meniga, on je protrčao iza leđa defanzivca, golman Ranđelović je isprva završio na travi. Ipak, ubrzo se pridigao, pa je i odbranio udarac Meniga koji je šutirao previše iskosa.

88′ Rikardo izašao, pa se vratio

Nalazio se kraj aut linije, a na kraju je ipak uspeo da se vrati na teren.

85′ Novi pokušaj Rikarda

Napadač Partizana je još jednom najopasniji, pokušao je još jednom da savlada golmana Ranđelovića. Ipak, nakon jednog šuta se uhvatio za potkolenicu leve noge, a po izrazu lica bilo je jasno da trpi bol.

81′ Veliki pad tempa

Partizan se odlučio da čuva prednost, pa je uglavnom imao loptu u nogama. Sa druge strane, Radnik nije uspevao ozbiljnije da zapreti. Malo je falilo da napadač Radnika iskoristi grešku Vujačića koji se loše razumeo sa Stevanovićem, a na kraju je loptu poslao u aut.

72′ Izmenjen Jevtović

Nakon neugodnog udarca morao je da napusti teren, a umesto njega je ušao Filip Holender.

71′ Svađa Stanojevića sa sudijama

Nakon što je došlo do žestokog duela, Jevtović je završio na travi jer je dobio lakat u glavu. Zatražena je ubrzo i njegova izmena.

70′ VAR poništio gol Rikarda

Umalo da Rikardo Gomeš dođe do 30. gola u sezoni. Postigao je pogodak nakon brze akcije, ali se onda gledao VAR snimak da se utvrdi da li je u pitanju ofsajd. Utvrđeno je da je napadač Partizana bio u nedozvoljenoj situaciji, pa je ostalo 1:2.

68′ Dvostruka izmena u Radniku

Uroša Milovanovića, strelca prvog gola na susretu, zamenio je Viktor Lukić. Željko Dimitrov zamenio je Borka Dugonjića.

63′ Mirniji period susreta

Partizan je pokušao nakon kornera, Rikardo je sjajno fintirao, napravio sebi prostor, ali je njegov udarac nakon toga izblokiran. Jedan igrač domaćeg tima ostao je da leži na travi nakon toga jer ga je Gomeš zakačio po nozi, ali je uspeo Oreščanin da nastavi susret.

53′ Prekinut meč

Igra je stala na dva minuta jer se Kvinsi Menig nakon jednog udarca našao na travi. Dobio je snažan udarac, krvario je, pa mu je ukazana lekarska pomoć. Ipak, ubrzo je mogao da nastavi meč.

Foto: Starsport

48′ Preokret Partizana

Sjajno je Rikardo došao do pozicije, a onda i odlično šutirao za 2:1. Bio je ovo 22. pogodak Gomeša u domaćem prvenstvu. Nedugo nakon toga se uneo u lice Orešaninu, pa je dobio i žuti karton.

Prvo poluvreme: 

45′ Poluvreme

Stanojević je imao šta da kaže igračima već na putu ka svlačionici nakon što je prvi deo susreta završen sa 1:1.

40′ Partizan ređa napade

Crno-beli su ubrzo nakon gola mogli da potpuno i preokrenu rezultat, ali je u dva navrata nedostajao samo završni udarac.

Aleksa Terzić
Aleksa Terzić, FK Partizan, FK Radnik; Foto: Starsport.rs ©

34′ Gol Partizana

Probio je po desnoj strani Kvinsi Menig, sjajno odložio loptu do Alekse Terzića koji je šutirao iz prve. Prevario je golmana Ranđelovića, a ubrzo je došlo do kraćeg guranja u golu Radnika, a sve je prekinuo glavni sudija Milovanović (1:1).

30′ Pokušaj Jevtovića iz daljine

Pokušao je iz prve iz poluvoleja Jevtović, ali njegov udarac je bio preslab, pa je golman Ranđelović lako pokupio tu loptu.

27′ Vodi Radnik 1:0

Najbolji strelac Radnika Uroš Milovanović postigao je pogodak za Surduličane. Bila je to brza akcije koju je Milovanović krunisao udarcem glavom.

21′ Dve šanse Partizana

Povukao je Zdjelar kontranapad, dodao je dugo do Rikarda, koji je napravio jedan dribling, a onda je njegov udarac izblokiran. Iz kornera je šutirao Vujačić, a golman Ranđelović je sjajno reagovao.

17′ Partizan ponovo preti

Imao je šansu PArtizan posle slobodnog udarca, šutirao je Vuujačić, ali je Ranđelović intervenisao.

15′ Prva izglednija šansa 

Urošević je dobio prostor sa leve strane, uputio centaršut, nakon kog je Terić šutirao glavom pored gola.

10′ Partizan se oslanja na duge lopte

Teren je u očajnom stanju, pa se crno-beli često odlučujuće na duge paseve, koji do sada nisu urodili plodom.

5′ Spor početak utakmice

U prvih nekoliko minuta nije stvarena nijedna prava prilika. Urošević je nakon prekia šutirao glavom visoko iznad gola.

16.18 Rezervisti

Na klupi Radnika su: Ostojić, Vukadinović, Lukić, Subotić, Đorđević, Bjedov, Nedeljković, Ignjatović, Miladinović, Ristić i Dimitrov.

Šansu među rezervistima Partizana čekaju: Popović, Živković, Miletić, Ostojić, Smiljanić, Jojić, Jović, Holender, Pavlović, Baždar.

16.04 Stevanović opet brani, Natho i Terzić u startnih 11

Izgleda da je Nemanja Stevanović postao prvi golman Partizana, jer je Aleksandar Popović treći put zaredom na klupi. U startnih 11 vratio se Bibras Natho, a na krilu je talentovani Nikola Terzić, inače bonus gostiju, umesto Lazara Markovića u odnosu na meč sa Fejenordom u Roterdamu.

16.00 Dobro došli

Dobar dan i dobro došli na još jedan Nova.rs blog uživo, u kojem ćemo ovaj put pratiti poslednji meč 28. kola Superlige. Fudbaleri Partizana gostuju Radniku, a duel na stadionu u Surdulici počinje u 17 časova.

BONUS VIDEO Navijači Partizana traže titulu posle debakla od Fejenorda

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar