Foto: Nova.rs

Fudbaleri Radničkog iz Kragujevca vraćaju se u Superligu kao šampioni Prve lige Srbije posle velike pobede nad ekipom Jagodine.

Kragujevčani se u najviši rang vraćaju posle šest godina u Prvoj ligi, a Jagodince su savladali sa 4:2, preokretom u drugom poluvremenu.

PROČITAJTE JOŠ:

Jagodina je posle prvog dela igre imala prednost od 2:0 na stadionu „Čika Dača“ u Kragujevcu, ali je domaćin potom preokrenuo.

Igor Vićentijević je pogodio za 1:2 u 50. minutu, samo osam minuta kasnije Aleksandar Varjačić je sa penala poravnao na 2:2.

Na 3:2 je u 64. minutu preokrenuo Stevan Kovačević, dok je pobedu domaćih potvrdio Nikola Rađen, golom u 70. minutu utakmice.

Foto: Nova.rs

Pogotke za Jagodinu davali su Milan Basrak i Milo Mućinović u 21, odnosno 40. minutu susreta. Ova pobeda značila je šampionsku titulu, iako je Radnički posle 34 kola izjednačen po broju bodova sa Kolubarom iz Lazarevca (po 69).

Lazarevčani su u poslednjem kolu pobedili Zemun sa 4:1, ali imaju slabiju gol-razliku, a u dva međusobna susreta jednom je slavio Radnički sa 2:0, a drugi put Kolubara sa 3:1.

Foto: Nova.rs

Treba napomenuti da su se obe ekipe plasirale u viši rang takmičenja, dok iz Superlige u suprotnom smeru ide šest ekipa.

Podsećamo, Radnički je iz Superlige ispao u sezoni 2014/2015. Tada je šampion bio Partizan, dok su Kragujevčani bili poslednji na tabeli sa samo četiri pobede, sedam remija i 19 poraza.

Zato su povratak u najviši rang znali da proslave i klub i navijači, koji su koristili i baklje i pirotehniku.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar