Foto: EPA PHOTO/EFE/JUANJO MARTIN/

PSŽ u narednoj sezoni kreće na sve ili ništa u želji da konačno osvoji Ligu šampiona. Ipak, pitanje je da li će individualni kvalitet biti ispraćen timskom "hemijom".

PROČITAJTE JOŠ

Mančester siti i PSŽ i dalje sanjaju titulu u Ligi šampiona, a poslednje dve sezone obeležili su porazima u finalu.

PSŽ je izgubio 2020. od Bajerna sa 1:0, identičnim rezultatom je Čelsi srušio snove Pepu Gvardioli ovog proleća na Dragau u Portugaliji.

Sada PSŽ želi da se iskupi za poraz iz Lisabona protiv Bavaraca, adut će biti Lionel Mesi, pridružio se timu koji i bez njega ima zastrašujuća imena.

Mesi je napustio Barsu zbog finansijskog fer pleja, PSŽ nema problem s time i priuštio mu je sve što je poželeo, ali sada sledi ono najbitnije – uklapanje i stvaranje atmosfere u svlačionici.

Već na promociji je Naser Al Kelaifi rekao da je Kilijanu Embapeu ne preostaje ništa drugo nego da ostane, da ima najjači tim na raspolaganju, ali su se brzo pojavile spekulacije da ne želi da igra sa Mesijem.

Naime, pariski mediji naveli su da Embape želi u Real ovog leta, u protivnim, sledećeg leta će otići sam kada mu istekne ugovor.

nejmar, kilijan mbape
Foto: EPA-EFE/IAN LANGSDON

Pregovori sa Kilijanom traju već predugo, a on ima 22 godine i želju da predvodi ekipu, ne da bude treća „violina“ iza Mesija i Nejmara, koji su čvrst prijateljski odnos napravili još u Barseloni.

Ako imamo u vidu da su tu još Di Marija, Vajnaldum i Verati, da će pozadi stajati Bernat, Ramos, Markinjoš i Hakimi, uz Đanluiđija Donarumu koji je obeležio Evropsko prvenstvo, ekipa deluje zastrašujuće.

Biće tu sigurno različitih taktičkih varijacija, u koje će biti uključeni Kurzava, Paredes, Draksler, Ikardi i drugi igrači, Maurisio Poketino može da rotira kako želi, ali PSŽ ima realnu opasnost i da završi kao Real Madrid u kultnoj generaciji Galaktikosa.

Posle čuvene titule Reala protiv Leverkuzena 2002, kad je volej Zidana ispisao istoriju, došlo je do gomilanja superzvezda. Taj šampionski tim Reala nosili su Zidan, Raul Figo i Roberto Karlos, ali imao je „vodonoše“ i džokere poput Makelelea, Mekmanamana, Gutija, Munitisa, Salgada, Elgere ili Morijentesa, koji nije mnogo mario što nema status zvezde.

Usledio je prvi veliki pravi pristup „pijanih milionera“, kada su se Zidanu i Figu pridružili Bekam i Ronaldo, zatim i Majkl Oven kao nekadašnji osvajač Zlatne lopte, ali ni ta imena nisu bila dovoljna za titulu u Ligi šampiona, ona se čekala čak do 2014. godine.

Svojevremeno je i taj Real 2003. godine uz dva za srpski fudbal kultna duela sa Partizanom došao do četvrtfinala i senzacionalno ispao od Monaka, za koji je igrao odbačeni Morijentes.

Pobedio je sa 4:2 i izgubio sa 3:1, ispao je zbog gola u gostima, naredne godine je ispao već u osmini finala od Juventusa, generacija se raspala i tim se tek daleko kasnije gradio oko Ronalda za novu titulu.

Situacija sa Mesijem dovela je PSŽ u sledeću situaciju – sve sem osvajanja Lige šampiona biće neuspeh, pa će Kelaifi, Leonardo i Poketino imati pune ruke posla da posle vrtoglavih finansijskih zahteva zadovolje i ego igrača.

Bonus video: Lionel Mesi u Parizu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar