Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Fudbaleri Pari Sen Žermena odneli su pobedu nad ekipom Lila u meču 12. kola Lige 1 nakon preokreta u samoj završnici meča, 2:1.

Tim iz Pariza je ušao kao favorit u meč sa aktuelnim šampionima, pogotovo jer je PSŽ u meč ušao sa čak 13 bodova viška, što je velika zaliha ako se u obzir uzme da je odigrano bilo tek 11 susreta.

PROČITAJTE JOŠ...

A onda je Lil pokazao da nije bez razloga prošle sezone podigao pehar. Zaigrali su sjajno, više puta su ugrozili Đanluiđija Donarumu pre nego što je Italijan po prvi put i savladan.

Nakon lepe akcije i pasa Buraka Jilmaza Džonatan Dejvid je iz neposredne blizine zakucao loptu u gol za 1:0.

Kada je okončano prvo poluvreme, i to nakon što PSŽ nije uspeo da ugrozi mrežu rivala, bilo je jasno da nas očekuje napet drugi deo igre, a Maurisio Poketino je napravio i iznenađujuću izmenu. Da li je u pitanju povreda ili nešto drugo, nije poznato još uvek, tek, bledi Lionel Mesi je napustio teren, a šansu dobio Mauro Ikardi. Ovo bi, ukoliko nije u pitanju Poketinova želja da Mesija sačuva zbog povrede, mogao da bude i najveći udarac u karijeri nekada najboljeg igrača sveta s obzirom na to da je u Barseloni gotovo uvek ostajao do kraja, kao i da je umesto njega u igru ušao za Mesija jedan od najomraženijih likova. Dodatnu težinu celoj priči daje i inofmacija da je Mesi, navodno, tražio od uprave da Ikardija proda kada je isplivala priča o njegovom navodnom neverstvu zbog kog je malo nedostajalo da se razvede od Vande Nare.

Krenuli su ofanzivno, napadali, ređali šanse, ali su do gola stigli tek u 74. minutu, nakon veoma lepog driblinga i pasa Anhela Di Marije koji je Markinjos pretvorio u 1:1 pogodivši gornji desni ugao gola tima iz Lila.

Usledila je nova serija naleta PSŽ-a, a ona je dala rezultata dva minuta pre kraja meča, kada je Nejmar ovog puta preuzeo ulogu asistenta, a Di Marija dobru partiju krunisao i pogotkom.

Na kraju, trijumf kojim je PSŽ došao do 31. boda, pa imaju deset više od Lensa, a 16 od današnjeg rivala, te je već sada gotovo izvesno da će bez većih poteškoća odbraniti titulu. Jedino pitanje jeste da li će uspeti da ostvare i onaj krajnji cilj, osvajanje Lige šampiona. Gledano iz ugla forme u kojoj se nalaze, čini se da će to ove godine biti izuzetno teško izvodljiv zadatak.

Liga 1, 12. kolo

Petak

PSŽ – Lil 2:1 (0:1)

(Markinjos 74, Di Maria 89 – Dejvid 31)

Subota

17:00 Mec – Sent Etjen

21:00 Lion – Lans

Nedelja

13:00 Anže – Nica

15:00 Bordo – Rems

15:00 Monpelje – Nant

15:00 Strazbur – Lorijen

15:00 Troa – Ren

17:00 Brest – Monako

20:45 Klermon – Marselj

Standings provided by SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO Vlahović i Piksi: Baraž nas ne zanima, idemo na prvo mesto

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram