novi pazar
Foto: Emir Sadovic/Starsport

Ukupno trojica fudbalera Novog Pazara pozitivna su na koronavirus, a Prva liga treba da se nastavi 30. maja.

Pet dana nakon prvog slučaja korone u pomenutom klubu, potvrđena su još dva, pa je igranje fudbala u drugom rangu takmičenja pod upitnikom.

PROČITAJTE JOŠ

„Iako su pre, za vreme i posle treninga poštovane sve mere predostrožnosti, koje je propisala Vlada Srbije, imamo još dvojicu fudbalera sa pozitivnim testovima. Ti igrači odmah su upućeni u novopazarsku kovid bolnicu“, rekao je Međedović za „Sportski žurnal“.

Novopazarci treniraju od 8. maja, a iz kluba poručuju da su učinili sve što je u njihovoj moći – ponovili su testove i čekaju rezultate.

Postavlja se pitanje kako će se nastaviti Prva liga kada u Novom Pazaru ima zaraženih koronavirusom. A ako jedan klub ne bude igrao, dovodi se u pitanje regularnost takmičenja.

„Ako je makar i jedan fudbaler ili član stručnog štaba pozitivan na testu, istog trenutka cela ekipa mora da ide u izolaciju. Takođe, naglašavam da test koji se, na primer, danas uradi na virus korona i bude negativan, ne znači da je validan i posle nekoliko dana, jer igrači ili članovi ekipa su po odlasku sa treninga u kontaktu sa manjim ili većim brojem drugih ljudi“, poručio je predsednik Medicinske komisije FSS Miljko Ristić.

Prva liga treba da se nastavi 30. maja utakmicama 27. kola, u kojem bi Novi Pazar dočekao Dinamo iz Vranja.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram