Tradicionalno je meč Brazila i Argentine više od fudbala, a temperatura pred finale Kopa Amerike (nedelja, 02.00) polako dostiže tačku ključanja. Ipak, neobično je da se jedna zvezda obračunava sa sunarodnicima.

PROČITAJTE JOŠ

Finale se igra na čuvenoj „Marakani“ u Rio de Žaneiru, a nije tajna da je situacija među „kariokama“ veoma loša.

U Brazilu je čak došlo do takvog bunta da neki navijači žele da Mesi osvojio prvi trofej sa Argentinom! Mnogi navijači su bili protiv domaćinstva Kopa Amerike, što je samo produbilo jaz između fudbalera i navijača.

Brazilske zvezde su ogorčene, pa ih mediji u domovini nazivaju bahatim zvezdama.

„Teško je. Vidimo Brazilce, mnoge ljude koji rade u medijima koji su otvoreno protiv nas, koji ne navijaju za brazilsku reprezentaciju i koji nemaju zadovoljstvo i ne ponose se da nas gledaju i da nam pružaju podršku“, rekao je štoper Brazila Markinjos.

Poznati novinar Fabiola Andrade je najavio da će navijati za Argentinu zbog Mesija, a to dovelo do „pucanja“ Nejmara.

„Ja sam Brazilac sa velikim ponosom i ljubavlju prema otadžbini. Oduvek sanjam da obučem brazilski dres i slušam pesmu naših navijača. Navijam za Brazil u bilo kom sportu, na bilo kakvom takmičenju. Ako se Brazilac takmiči u modeliranju, ja navijam za njega. Ako je u pitanju Oskar ili što god drugo, navijam za Brazilce. Gde god nastupa Brazil, ja mu dajem podršku. I pitam se: Ko je Brazilac i ne radi to isto? Ok, ja to poštujem, ali terajte se“, napisao je Nejmar na društvenim mrežama.

Foto: Screenshot Instagram neymarjr

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare