Foto: Starsport

Važan dan za Partizan, fudbal je u drugom planu.

Fudbaleri Partizana u četvrtak uveče od 21.00 igraju revanš meč protiv danskog Nordsjelanda nakon epskog debakla u prvom susretu od 5:0, ali čini se da je crno-beloj javnosti fudbal u drugom planu.

Prvo, zbog toga što malo ko veruje da čudo može da se dogodi i Partizan napravi preokret, a drugo jer tri sata ranije na Terazijama „grobari“ organizuju velik protest protiv sadašnjeg rukovodstva.

PROČITAJTE JOŠ

Tužna je to stvarnost Partizana jer će na Terazijama verovatno biti mnogo veći broj ljudi nego na stadionu u Humskoj, ali je i neminovnost i neophodna radikalizacija protesta protiv uprave koja svojim delovanjem i nepočinstvom klub uništava na paramparčad.

Milorad Vučelić i Miloš Vazura su kao tandem na čelu crno-belih sedam godina i osim titule koja se desila kao svojevrsno čudo pod trenerskom palicom Marka Nikolića ništa korisno nisu uradili. Partizan je šest godina tim koji Zvezdi gleda u leđa, tri godine nema ni trofeja Kupa Srbije, a prethodna sezona je završena na četvrtom mestu, najgorem plasmanu od raspada bivše Jugoslavije.

Partizan se uprkos solidnim rezultatima prečesto blamirao i u evrokupovima, a iz kluba igrači beže kao đavo od krsta, a ozbiljnog transfera nema ni na pomolu.

Poraz u Danskoj bio je samo kulminacija urušavanja kluba koja je iz dana u dan sve veća, a simbol toga su sve vreme bili Milorad Vučelić kao predsednik i Miloš Vazura kao direktor.

Foto:TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC/ bg

Iako dvojac više od dve godine dobija najbrutalnije uvrede na svoj račun sa tribina, iako gotovo da i ne postoji osoba koja bi im dala makar i deklarativnu podršku u javnosti, nisu pokazali nameru da žargonski rečeno sjašu i prepuste nekom sposobnijem da povede klub ka oporavku.

Trošili su legende, zabranjivali bivšim igračima da treniraju u klubu, uvećavali dugove, ostajali bez struje, prosili pare za evrolicence, popijali tužbe sa svih strana, ali u svom rušilačkom pohodu nisu u ustuknuli.

Zato je od početka ove sezone među navijačima kocka stala na polje bojkot, pa je umesto uvreda za upravu i pesme za igrače, sve odzvanjalo sablasnom tišinom.

Sada je na red došao i sledeći korak, skup u centru grda koji za cilj ima da kroz masovnost i izlaskom iz okvira stadiona pokaže koliko je važno da se vladajuća kamarila u Humskoj pošalje na smetlište istorije.

Milorad Vučelić je podneo ostavku i tako na neki način utekao besu navijača u pokušaju da se skloni od bilo kakve odgovornosti. Doduše, jednom je ostavku već nudio kada ona nije bila prihvaćena, ali utisak je da ga ovoga puta niko neće zaustaviti.

Miloš Vazura i Milorad Vučelić Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Miloš Vazura očigledno ima i veće brige jer će sada sve biti usmereno ka njemu i njegovom odlasku koji neće ići toliko lako kao njegov saborca u u uništavanju kluba.

Ukoliko sve ostane samo na ostavci Milorada Vučelića, situacija se neće promeniti ni za pedalj. Sa njim mora da ode i Vazura, kompletan upravni odbor i aktuelni savez skupštine kako se ne bi izvela opsena i pomenuti likovi sklonili u senku, a u centar zarad mira u kući gurne neki od likovai z te priče kako bi se nastavilo uništavanje kluba.

„Ovo nije dovoljno, ova ostavka ne znači ništa posebno ako za njim ostavku ne podnese generalni direktor Miloš Vazura. On je u mogućnosti da, nakon što je prekomponovao Skupštinu Partizana, narušio duh statuta uvodivši u skupštinu svoje prijatelje, rođake i kumove, može da organizuje novu izbornu Skupštinu za predsednika i to tako da spreči prave promene. Umesto Vučele može doći Mučela, potpuno je nevažno, jer konce vodi Miloš Vazura“, rekao je Vuletić.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Ideja na bi to mogao biti Dragan Palibrk nagoveštava razvoj situacije u tom smeru. Vučićev advokat i deo sadašnjeg saziva rukovodstva

Zbog toga je protest na Terazijama dramatično značajniji od utakmice protiv Nordsjelanda čak i u slučaju da Partizan izvede nego čudo i preokrene 0:5.

Važno je i da se što više legendi i poznatih „grobara“ uključi u ovu priču kako bi se javnost što više mobilizovala. Od bivših fudbaler ana protest je javno pozvao samo Srđa Knežević, dok su se uključili i pojedini rukometaši i MMA borci, ali je potrebno da progovore i istinske legende Partizana koje su predugo ćutale.

Ne da progovore, nego da zagrme.

BONUS VIDEO Vređanje Vučića i uprave

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar