Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Turbulentni dani u Partizanu.

Milorad Vučelić nije više predsednik Partizana. Tačnije, podneo je ostavku koju naknadno treba da prihvati i Upravni odbor kluba iz Humske.

„Vršio sam je funkciju dugo godina radeći u okviru statutarnih ovlašćenja, a po najvećoj i najboljoj meri svojih mogućnosti. Teška srca i mirne savesti – više ne mogu. I zato podnosim ostavku na položaj predsednika i izražavam veliku zahvalnost svojim saradnicima i svima onima koji su mi, u ovim za Partizan složenim vremenima, pomagali“, stojiji u izjavi prvog čovek crno-belih.

PROČITAJTE JOŠ

Ova odluka je usledila nakon blamaže Partizana u Danskoj i poraza od 5:0 protiv Nordsjelanda, najavljenog velikog protesta „grobara“ u četvrtak na Terazijama i godinama bez trofeja u Humskoj.

Ipak, ne tako davno, Milorad Vučelić je već jednom podneo ostavku na mesto prvog čoveka Partizana i to u martu ove godine, nakon odlaska Gordana Petrića sa mesta trenera.

„Na kraju vas molim da usvojite moju ostavku na mesto predsednika kluba“, rekao je Milorad Vučelić, ali mu želje nisu uslišene, pa je sve ličilo na kompletan cirkus.

Vučelić se tada pravdao da ne oseća nikakvu krivicu.

„Ne osećam se krivim. Sve što smo činili, činili smo za dobrobit kluba i iz ljubavi prema Partizanu. Nikakvu materijalnu korist nismo pribavili za sebe. Ni ja, niti ostali čanovi uprave. Jedino što sam na jednom od potavanja zaradio koronu… A na izraze kako nam u upravi sede lopovi i kriminalci, mogu da kažem da samo lopovi i kriminalci misle da su svi oko njih takvi. Mi ne ličimo na većinu navijača“, izjavio je između ostalog Vučelić rekao je pre nekoliko meseci Vučelić.

Međutim, prema našim saznanjima, Milorad Vučelić je ostao na čelu kluba jer je bio ucenjen da ostane na tom mestu. Naime, njegov sin Branislav, široj javnosti poznat i po vezi sa Marijom Kilibardom, učestvovao je u prodaji nekoliko fudbalera crno-belih što je bio povod da se to iskoristi kao ucena za ostanak njegovog oca.

Čini se da je takav scenario ovoga puta malo veorvatan zbog velikog pritiska navijača Partizana koju su svoju pobunu radikalizovali i da je pritisak prevelik da bi ostao na čelu kluba.

Vučelić je već tri decenije sluga brojnih režima, „dežurni istomišljenik“ i čovek čija je karijera principijelno vezivana samo za razne fotelje.

Nejasna je dalja sudbina njegov glavnog saradnika Miloša Vazure čiju ostavku takođe zahtevaju i koji obavlja funkciju direktora Partizana.

Inače, prema saznanjima Nova.rs, glavni kandidat da ga nasledi je Dragan Palibrk, advokat Aleksandra Vučića, i predsednik Pravne komisije Partizana.

BONUS VIDEO  Vređanje Vučića i uprave

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare