Promena u FSS-u: Matijašević otišao, Matić dobio funkciju

Fudbal 04. mar. 202112:47
Podeli:
Vladimir Matijašević; Foto : Pedja Milosavljevic

Nekadašnji mladi reprezentativac naše zemlje Igor Matić imenovan je za novog koordinatora instruktorske službe Fudbalskog saveza Srbije.

PROČITAJTE JOŠ

Momak koji je 2004. godine branio boje našeg državnog tima na Olimpijskim igrama u Atini, izrazio je zadovoljstvo što će na novoj funkciji imati priliku da sarađuje sa direktorom mlađih selekcija Nikolom Lazetićem i objasnio šta će mu biti konkretna zaduženja u narednom periodu.

„Želja mi je da reorganizujem instruktorsku službu i da uspostavim principe koji će biti kompatibilni sa zahtevima i idejama Fudbalskog saveza Srbije. To podrazumeva selektivni proces u svim uzrasnim kategorijama, dopunske selekcije, konstantno praćenje instruktora po regionima, edukaciju i razmenu iskustva sa trenerima mlađih kategorija. Prioritet svih nas koji radimo sa mladim igračima mora da bude stvaranje modela A reprezentativca. Radio sam četiri godine na funkciji direktora omladinske škole Čukaričkog, dugo sam u fudbalu i pokušaću to svoje dragoceno iskustvo da prenesem na instruktore širom Srbije. Detaljno sam upoznat sa kvalitetom i potencijalom 95 odsto dece koja brane boje mlađih reprezentativnih selekcija i mogu da budem od velike pomoći direktoru Lazetiću i svim selektorima koji rade u Fudbalskom savezu Srbije“, rekao je Matić posle potpisivanja ugovora i stupanja na dužnost.

Sa druge strane, otišao je Vladimir Matijašević, nije više sportski direktor Fudbalskog saveza Srbije.

„Na leto mi ističe ugovor sa FS Srbije, ali smo se dogovorili da ranije prekinemo saradnju uz obostrano razumevanje i poštovanje. Želim da zahvalim svima na saradnji od rukovodstva do zaposlenih u sportskom sektoru, sportskom centru… Bilo mi je zadovoljstvo i dragoceno iskustvo. Novom selektoru Draganu Stojkoviću, direktoru A tima Diki Stevanoviću kao i svima ostalima želim mnogo sreće i uspeha u daljem radu. Što se mene tiče uvek ću biti tu kao apsolutna podrška“, rekao je Matijašević za Tanjug.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar