Foto: EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Navijačima fudbalske reprezentacije Mađarske zabranjeno je prisustvo utakmici sa Poljskom u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2022. godine, zbog tuče sa policijom tokom meča na "Vembliju" protiv selekcije Engleske.

Prema odluci Međunarodne fudbalske federacije (FIFA), Mađarska će bez navijača biti u utakmici na gostujućem terenu protiv Poljske, 15. novembra, preneo je „BBC“.

PROČITAJTE JOŠ:

Fudbalski savez Mađarske kažnjen je i sa 75.000 švajcarskih franaka.

FIFA je snažno osudila ponašanje mađarskih navijača, koji su se sukobili sa policijom u oktobru na utakmici na „Vembliju“, nakon što je uhapšen jedan navijač koji je na rasnoj osnovi vređao redara.

Problemi sa mađarskim navijačima dogodili su se i u utakmici sa Engleskom u Budimpešti, kada su na rasnoj osnovi vređani tamnoputi reprezentativci gostujuće ekipe.

Reprezentacija Madjarske će zbog toga igrati dve utakmice na svom terenu bez prisustva publike, a Savez je kažnjen sa 200.000 švajcarskih franaka.

Evropska fudbalska unija (UEFA) nedavno je kaznila Mađarsku sa tri utakmice bez publike, treći meč uslovno, zbog diskriminatorskog ponašanja navijača na Evropskom prvenstvu ovog leta.

Mreža koja se bavi borbom protiv diskriminacije u evropskom fudbalu FARE, navela je da Mađarska u ovom trenutku ima „najverovatnije najproblematičnije navijače u Evropi, kada je reč o praćenju reprezentacija“.

BONUS VIDEO: Mitar kompletirao het-trik protiv Vest Bromvič Albiona

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar