Aleksandar Prijovic Srbija - Gruzija, Serbia - Georgia fudbal kvalifikacije 9.10.1017. Oktobar 9. 2017. (credit image & photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

Aleksandar Prijović nastavio je golgetersku seriju na meču svog Al Itihada protiv Al Šababa u okviru polufinala Arapskog kupa šampiona.

PROČITAJTE JOŠ...

Nakon što je prva utakmica završena rezultatom 2:2 na terenu Al Šababa, revanš u Džedi bolje je otvorio Al Šabab.

Fabio Ramirez je doveo goste iz Rijada u vođstvo već u prvom minutu, da bi Romarinjo u 74. minutu utakmice poravnao na 1:1.

Trenutak odluke dogodio se u drugom minutu sudijske nadoknade drugog poluvremena, kada je Al Muvalad prošao preko desnog krila, sjajno uposlio Prijovića, a reprezentativac Srbije je bio odlično pozicioniran i bez ikakvog problema pogodio mrežu rivala za 2:1.

Ovim golom potvrdio je prolazak svog tima u finale, gde će Al Itihad odmeriti snage sa boljim iz duela egipatskog El Ismailija i Radža Kazablanke iz Maroka. U prvom meču, odigranom u februaru 2020. godine, Al Ismaili je slavio sa 1:0.

I ovo takmičenje pogodila je pandemija koronavirusa, pa je finale prvobitno trebalo da bude održano još u aprilu 2020. godine, ali je došlo do pauze od skoro godinu dana. Termin finalnog meča koji će biti odigran u Rabatu još uvek nije poznat.

Prethodno, Prijović je postigao gol na utakmici svog tima upravo protiv Al Šababa u 8. kolu prvenstva Saudijske Arabije 11. decembra, prvi put nakon više od godinu dana posta.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar