Foto: EPA/LUIS EDUARDO NORIEGA

Pet godina nakon što je preživeo avionsku nesreću, kapiten brazilskog kluba Šapekoense Alan Rušel je, posle još jedne drame, podigao pehar namenjen prvaku Serije B.

PROČITAJTE JOŠ

Šapekoenseu je u susretu protiv Konfianse za titulu trebala pobeda od dva gola razlike nakon što je direktan konkurent, Amerika Mineiro, savladala Avaj rezultatom 2:1.

Igrao se sedmi minut sudijske nadoknade u drugom poluvremenu kada je pri rezultatu 2:1 Šapekoenseu dosuđen penal.

Anselmo Ramon je „mrtav ‘ladan“ poslao „Panjenku“ sa bele tačke i omogućio svom kapitenu da zaokruži jednu od najinspirativnijih priča koje smo mogli da čujemo u poslednje vreme, u kome je, na veliku žalost, smrt postala udarna vest.

Rušel je 28. novembra 2016. godine bio među 77 putnika na letu bolivijske kompanije LaMia 2933 koji se srušio na putu do Kolumbije.

Živote je izgubila 71 osoba sa leta, a nesreću je prema zvaničnim podacima uzrokovao nedostatak goriva i propust pilota da na vreme zatraži pomoć i dozvolu za prinudno sletanje.

Među poginulima je bilo i 19 fudbalera Šapekoensea koji su putovali na finalnu utakmicu Kopa Sudamerikana protiv Atletiko Nasionala.

Rušel i njegova dva saigrača su preživeli pad, kao i još dvoje putnika i jedan član posade, ali šanse da ponovo zaigra fudbal nisu izgledale dobro.

Imao je tešku povredu leđa koja je uspešno sanirana posle operacije pa je posle samo nekoliko dana bio u stanju da hoda.

Usledila je naporna devetomesečna terapija i levi bek je avgusta 2017. godine odigrao 35 minuta za Šapekoense na prijateljskoj utakmici protiv Barselone gde je na stadionu „Kamp Nou“ dočekan ovacijama.

Rušel je danas jedini preživeli fudbaler leta LaMia 2933 koji igra za klub iz brazilske države Santa Katarina.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar