fOTO: EPA-EFE/JUANJO MARTIN

U Realu intenzivno razmatraju mogućnost da se odluče na potez koji bi bio presedan kakav se ne pamti u fudbalu. "Kraljevići", pre svih Florentino Perez, već neko vreme zagovaraju ideju da su nacionalna takmičenja stvar prošlosti, a nakon Superlige Evrope sada žele da promene ligu u kojoj se takmiče. Ovu informaciju doneo je "Mundo deportivo" sa epitetom ekskluzivno, a nedugo nakon toga je Real sve demantovao.

U pomenutom listu je navedeno da se sve dešava zbog Havijera Tebasa, šefa Primere, koji ne samo da je umešao prste u slučaju Lionel Mesi i Barselona, već neprestano vrši ogroman pritisak na Real.

PROČITAJTE JOŠ

Upravo zbog toga Real razmišlja kako bi mogao da se „otme“ iz kandži čoveka kog vide kao najveću prepreku njihovom daljem rastu i razvoju.

„To bi bila senzacija svetskih dimenzija, ali Perezovi argumenti su vrlo jaki i o njima se priča po hodnicima ‘Santijaga Bernabeua’. Real se raspituje o mogućnostima izlaska iz Primere  i ulaska u neku drugu jaku evropsku ligu budući da je klubu dosta odnosa Havijera Tebasa prema klubu i restrikcija koje on uporno postavlja pred Real. U ovom scenariju Perezu je najzanimljivija Premijer liga, iako Real prikuplja informacije i o eventualnom ulasku u Seriju A ili Bundesligu“, piše „Mundo“.

Najveći problem u odnosima nastao je formiranjem Superlige. Real je bio jedan od osnivača, a tu ideju nije odbacio ni u jednom trenutku. Tebas je počeo da ucenjuje Real, a Perez je poludeo od besa kada je saznao da je Primera dogovorila saradnju sa investicionim fondom CVC bez razgovora sa Madriđanima.

„To je bila kap koja je prelila čašu. Perez i Tebas su godinama na ratnoj nozi, a Realov šef je i neslužbeno i službeno govorio da se Tebas grozno odnosi prema Realu. Iz svih tih razloga Real želi da istupi iz prvenstva Španije. To bi bio radikalan potez, ali ako bi se dobro iskomunicirao i dobro izveo, od njega bi jako puno koristi imali i Real i liga u koju bi ušao, u ovom slučaju Premijer liga. Ta liga Realu nosi najveću mogućnost za zaradu, ali nije sve tako lako. Najveći problem bio bi Brexit, koji bi vrlo otežao ulazak Reala u ekonomski sistem Premijer lige. Ali, kad bi to toga doista došlo, sigurno bi se našao način da se to odradi što bezbolnije. Real će ovog vikenda krenuti u novu sezonu kao prvoligaš Španije, ali će klub pomno pratiti mogućnost da se u jednoj od sledećih sezona prebaci u neku drugu ligu“, navedeno je u tekstu „Munda“.

Ipak, nije prošlo dugo, a Real je žestoko odgovorio.

„S obzirom na informacije koje su objavljene danas u novinama „Mundo Deportivo“, u kojima se navodi da se razmatra mogućnost da klub napusti Primeru i ode u Premijer ligu, Real Madrid želi da istakne da je ova informacija u potpunosti lažna, apsurdna i nemoguća i postoji samo namera da se uznemiri, još jedn, dan za danom naš klub“, stajalo je u saopštenju Reala.

Bonus video: Lionel Mesi se pozdravlja sa Ramosom i Mbapeom

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar