Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde zabeležili su prvu pobedu na pripremama u Antaliji, pošto su u drugoj proveri savladali LASK rezultatom 2:1 (2:1). Strelci su bili novajlija Ohi Omoidžuanfo i Aleksandar Katai, a austrijski tim u vođstvo je doveo Balić.

Srpski prvak je u prvoj proveri remizirao 1:1 sa Mariborom, uz prvenac debitanta Ohija Omoidžuanfa. Isti igrač je uz Kataija i Mirka Ivanića bio zadužen i za prvi trijumf u Turskoj, pa navijače Zvezde posebno mogu da raduju partije zimskog pojačanja iz Moldea.

PROČITAJTE JOŠ

Zvezda je odlučila da provede tri nedelje u Turskoj, zbog strožih kovid protokola na Kipru i otežane situacije sa koronom. Posle duela sa LASK-om, igraće i protiv Šahtjora iz Donjecka i Šahtjora iz Soligorska.

Za drugu proveru, trener Dejan Stanković odlučio se za ovih startnih 11: Popović, Gajić, Eraković, Dragović, Rodić, Sanogo, Srnić, Živković, Ivanić, Katai, Ohi.

Za ekipu Linca od početka igraju: Šlager, Rener, Boler, Lukeneder, Pocman, Horvat, Holand, Mišorl, Gojginger, Raguž, Balić.

Crveno-beli nisu blistali, čak su i gubili, ali su preokretom uspeli da slave… Na prvi gol se čekalo do 17. minuta kada je LASK poveo. Bila je to akcija u tri poteza koja je krenula od golmana, protutnjao je Balić po desnoj strani, bio je neuhvatljiv za Rodića i preciznim udarcem je pogodio dalji ugao za 0:1.

Umeli su crveno-beli da odgovore, preuzeli su inicijativu i pre odlaska na predah izjednačili. Ivanić je kroz sredinu sjajno proigrao Ohija i snažni napadač je rutinski matirao Šlagera za 1:1. To je bio drugi pogodak za norveškog napadača u drugoj proveri u Antaliji.

Foto: Starsport

Raspoloženi su bili Zvezdini ofanzivci, pa su se u 39. minutu pobrinuli za totalni preokret. Opet je Ivanić bio kreator u sličnoj akciji kao kod izjednačenja, sada je izbacio Kataija koji je iskosa sa leve strane pogodio dalji ugao za 2:1.

To je bio i konačan rezultat… Ohi je pored mreže pogodio i stativu, okvir gola je sprečio Gajića da se upiše u strelce, a prečku je uzdrmao Srnić.

U drugom delu nije viđeno previše prilika. Za Zvezdu su još zaigrali i Gordić, Pankov, Krstičić, Gobeljić, Bakajoko, Đurić, Stanković, Mustafa Ibrahim.

Prijateljski meč Crvena zvezda – LASK mogli ste da pratite i uz Nova.rs:

BONUS VIDEO Grci navijaju kao na fudbalskom stadionu za Cicipasa

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare