Đanluka Vijali, legendarni italijanski fudbaler preminuo je u 58. godini, javili su mediji sa "čizme".

Vijali je umro od raka pankreasa, a još pre dvadesetak dana se pisalo da je legenda Juventusa u teškom stanju.

PROČITAJTE JOŠ:

On se lečio u londonskoj klinici, a uz njega su u poslednjim danima bili njegova majka Tereza i članovi njegove porodice.

Vijali se sa rakom borio od 2017. godine, a stručni štab Roberta Mančinija morao je da napusti jer mu se pogoršalo stanje, pa je bio prinuđen da se posveti lečenju.

Legendarni napadač je karijeru počeo u Kremonezeu pre nego što je prešao u Sampdoriju 1984. godine.

Tokom svog boravka u tom klubu, sklopio je zlatno partnerstvo sa Robertom Mančinijem koje je dovelo tim do titule prvaka i finala Lige šampiona.

Godine 1992. prešao je u Juventus i na kraju postao kapiten kluba. Njegov poslednji čin sa „bjankonerima“ bio je podizanje trofeja Lige šampiona pre nego što je prešao u Čelsi gde je završio karijeru 1999. godine.

Osvojio je Seriju A 1991. godine, Kup Italije u tri navrata, Superkup svoje zemlje takođe 1991, a sa Sampom je igrao i UEFA Kup pobednika kupova i bio je finalista Kupa evropskih šampiona 1992. kada je Sampdorija poražena od Barselone.

Sa Juventusom je uzeo Seriju A 1995, Superkup i Kup iste godine, UEFA Kup 1993. i Ligu šampiona 1996, između ostalih priznanja. Vijali je za reprezentaciju Italije igrao od 1985. do 1992. godine i u tom periodu ima treće mesto sa Svetskog prvenstva 1990.

BONUS VIDEO: Piksijeva izjava nakon sahrane Siniše Mihajlovića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar