Foto: Tanjug/AP

Mančester siti je danas rastužio ljubitelje fudbala informacijom da je svet u svojoj 75. godini napustio čuveni vezista i jedan od najboljih igrača ovog kluba u istoriji, Kolin Bel.

PROČITAJTE JOŠ...

„Sa najvećom tugom i teškog srca objavljujemo da je preminula legenda Mančester sitija, Kolin Bel.

Kolin je preminuo mirno ovog popodneva, nakon kratke bolesti koja nije povezana sa COVID-19. Iza sebe je ostavio suprugu Meri, decu Džona i Don, kao i unuke Luka, Marka, Islu i Džeka“, navedeno je na zvaničnom sajtu „građana“.

Bela mnogi smatraju liderom generacije koja je krajem šezdesetih i početkom sedamdesetih godina prošlog veka igrala za Siti.

Još na debiju protiv Derbi kauntija 19. marta 1966. godine, Bel je, sa brojem 10 na leđima, bio glavni motor tima i golom i asistencijom doneo trijumf.

On je u ovom klubu proveo 13 godina, odigrao 492 utakmice i postigao 152 gola.

U karijeri je osvojio jednu šampionsku titulu, FA kup, Liga kup, Kup pobednika kupova, bio je proglašen Sitijevim igračem godine 1968, dok je 2004. uvršten u Sitijevu, a godinu dana kasnije i u Kuću slavnih engleskog fudbala.

Od strane navijača je dobio nadimak „Kralj Kolin“, a navijaču si 2004. godine doneli odluku da jedna od tribina stadiona Etihad ponese njegovo ime.

Za reprezentaciju Engleske nastupio je 48 puta i postigao devet golova.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar