Foto: EPA/ARMIN WEIGEL BASIS

Nekadašnji fudbalski as i selektor Sezar Luis Menoti preminuo je u 86. godini.

Menoti je bio selektor Argentine u vreme kada je ona osvojila prvu titulu prvaka sveta 1978. godine na svom tlu.

PROČITAJTE JOŠ:

Gaučosi su tada pobedili Holandiju sa 3:1 posle produžetaka, što je Menotija vinulo zauvek među legende najvažnije sporedne stvari na svetu.

Sezar je u poslednje vreme proveo oko mesec dana u bolnici zbog teške anemije i preminuo je zbog posledica povezanih sa time.

O njegovoj smrti se oglasio i Fudbalski savez Argentine i potvrdio tužnu vest o čoveku koji je bio i direktor nacionalnog tima.

„Sa žaljenjem saopštavamo da je preminuo Cezar Luis Menoti, aktuelni direktor nacionalnih selekcija i bivši selektor tima koji je osvojio titulu prvaka sveta“, poručili su iz Saveza.

Foto: EPA-EFE/Juan Ignacio Roncoroni

Sezar je bio uz Lionela Mesija i drugove kada su osvojili treću šampionsku titulu u Kataru 2022. godine.

Menoti je tokom karijere bio poznat kao „El Flako“, ili „vitki“, igrao je na poziciji napadača i branio boje Rosarija, Rasinga, Boke Juniors, Njujork Dženeralsa, Santosa i Klub Atletiko Juventusa.

Aktivno je igrao do 1970. godine kada se prebacio u trenerske vode i vodio brojne klubove i više reprezenativnih selekcija.

Bio je na klupi Njuels Old Bojsa, Hurakana, Argentine, argentinskog tima do 20 godina, Barselone, Boke, Atletiko Madrida, River Plejta.

Devedesetih je bio u Penjarolu, Meksiku, Boki, Independijenteu i Sampdoriji, Pueblu i Tekosu, da bi 2007. završio i sa tim i tek 2019. se vratio da bude direktor argentinskih reprezentacija.

BONUS VIDEO: Braga vs Kasa Pia, golovi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar