Leicester City vs Brighton Foto:Matt West / Shutterstock Editorial / Profimedia

Uveliko je u toku 21. kolo.

U 21. kolu Premijer lige u subotu od 16 časova odigrane su četiri utakmice.

U jednom od dva derbija začelja, Vest Hem je na svom terenu slavio protiv Evertona rezultatom 2:0. Oba gola postigao je Džerod Boven, najpre u 34. minutu, pa potom i u 42. na asistenciju Mikaila Antonija. Od samog početka tim iz Londona izgledao je konkretnije na terenu. Iako je posed lopte bio na strani gostiju iz Liverpula, ništa konkretno nismo videli od njih, o čemu govori i činjenica da nisu uputili nijedan šut u okvir gola. Nastavak je bio drugačiji. Ekipa Frenka Lamparda bila je dominantna, sa posedom od čak 77 odsto tom periodu. Nedostajala je realizacija, kao što je to slučaj tokom čitave sezone do sada za Everton koji je pretposlednji na tabeli sa 15 bodova, dok je Vest Hem posle ove pobede 15. sa učinkom od 18 bodova.

Pročitajte još

U još jednom duelu dva nisko plasirana time između Bornmuta i Notingem Foresta, nije bilo pobednika. Utakmica se završila rezultatom 1:1. U 13. minutu Rajan Jejts doveo je „šumare“ u vođstvo, ali pogodak nije bio priznat zbog ofsajda. Bornmut je poveo u 26. minutu preko Džejdona Entonija i sa minimalnom prednošću otišao na odmor. U nastavku, Sem Saridž je golom krunisao inicijativu svoje ekipe i postavio konačnih 1:1. „Trešnjice“ su nakon ovog remija 18, a šumari 13.

Lester je uspeo da zaustavi Brajton koji je bio u ponom naletu u poslednje vreme. Na „King Pauver“ stadionu bilo je efikasno, ali bez pobednika (2:2). Kaoru Mitoma je započeo goleadu, pošto je doveo goste u vođstvo, a iskoristio je dodavanje Pervisa Estupinjana. „Lisice“ su preokrenule preko Marka Olbrajtona i Harvija Barnsa, ali domaći nisu uspeli da uspešno privedu utakmicu kraju. Rezervista Iven Ferguson je izjednačio, a Estupinjan je upisao drugu asistenciju na utakmici. Brajton je prekinuo niz od tri ubedljive pobede, ali i dalje su u zoni koja vodi u neko od evropskih takmičenja naredne sezone jer zauzimaju 6. mesto. Lester je na 14. poziciji.

Aston Vila slavila je protiv Sautemptona minimalnim rezultatom, na gostujućem terenu. Domaćima su poništena dva gola, najpre Lijanku Vojnoviću u 24. minutu, a potom i Džejmsu Vord-Prauzu u 64. Oli Votkins je pogodio mrežu domaćina u 77. minutu na asistenciju Daglasa Luiza. Sautempton je i dalje poslednji na tabeli i predstoji mu grčevita borba za opstaak u ligi. Sa druge strane, Aston Vila igra znatno bolje od kada je ekipu preuzeo Unai Emeri i tim iz Birmingema je sada 11. na tabeli.


PREMIJER LIGA, 21. kolo

Subota

Liverpul – Čelsi 0:0

Bornmut – Notingem Forest 1:1 (1:0)

(Entoni 29 – Saridž 84)

Lester – Brajton 2:2 (1:1)

(Olbrajton 38, Barns 63 – Mitoma 27, Ferguson 88)

Sautempton – Aston Vila 0:1 (0:0)

(Votkins 77)

Vest Hem – Everton 2:0 (2:0)

(Bouven 34, 42)

18.30 Kristal palas – Njukasl

Nedelja

15.00 Lids – Brentford

15.00 Mančester siti – Vulvs

17.30 Arsenal – Mančester junajted

Ponedeljak

21.00 Fulam – Totenhem

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO VAR poništio remek-delo: Gol „rabonom“ kakav se viđa i potez za „Puškaša“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar