Foto: AP Photo/Alberto Pezzali

Novi skandal u Premijer ligi.

Fudbaleri Liverpula poraženi su u 7. kolu Premijer lige od Totenhema na gostujućem terenu rezultatom 2:1.

Ipak, ovu utakmicu obeležilo je veliki broj spornih sudijskih odluka koje su neposredno odlučile dalji tok utakmice.

PROČITAJTE JOŠ

Totenhem je do pobede stigao autogolom Džoela Matipa u šestom minutu nadoknade i tako su iskoristili dva igrača više na terenu, koja su stekli isključenjima Kurtisa Džounsa u 26. minutu, odnosno Dioga Žote u 69. minutu.

Pre toga je Son Hjung-Min pogodio u 36. i Kodi Gakpo u 46. minutu, dok se između tog perioda desila velika greška sudijskog tima.

Tada je ekipi Jirgena Klopa zbog navodne ofsajd pozicije Luisa Dijaza poništen pogodak, za koji se kasnije ispostavilo da je ipak regularan.

Mohamed Salah je izdržao duel sa štoperom Mikijem van de Venom, zatim odlično upostio Dijaza, ali je nakon konsultacije sa VAR sobom sudija Džon Mos poništio ovaj pogodak, iako se u prvi mah činilo da ofsajda nije bilo.

Nakon utakmice oglasila se sudijka organizacija Premijer lige (PGMOL), koja je službenim saopštenje potvrdila grešku sudije, te je istakla da je Liverpul oštećen za čist pogodak.

„Sudijska organizacija svesna je značajne ljudske greške koja se dogodila na utakmici Totenhama i Liverpula. Gol Luisa Diaza poništen je signalizacijom ofsajda sudije na utakmici što je bila očigledna greška i gol je trebao biti priznat. Ipak, VAR nije intervenisao. PGMOL će analizirati kako je došlo do takve greške te će kontaktirati Liverul i priznati grešku“, piše u saopštenju.

BONUS VIDEO Lionel Mesi, fudbaler koji iz dana u dan pomera granice fudbala

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar