Foto: EPA-EFE/Jan Kruger

Ponuda konzorcijuma iz Saudijske Arabije u vezi sa preuzimanjem vlasništva nad Njukaslom je definitivno povučena, prenose ostrvski mediji.

Konzorcijum „Pablik investment fond“, kojem su pomagali Amanda Stevli i braća Rojben sa „PCP Kapital partners“ i „RB Sports i medija“, povukli su ponudu pošto su mesecima čekali da ljudi iz Premijer lige odluče da li da je prihvate.

PROČITAJTE JOŠ:

Nema sumnje da će odluka veoma teško pasti navijačima „svraka“ koji su se nadali da će arapski vlasnici zameniti veoma nepopularnog vlasnika Majka Ešlija.

S druge strane, mnogima na Ostrvu je laknulo jer se veruje da novac koji su hteli da ulože ima sumnjivo poreklo, a reč je i o režimu koji se optužuje za kršenje ljudskih prava.

Konzorcijum iz Saudijske Arabije je izdao saopštenje u kom se kaže da im je žao što su morali da odustanu.

„Sa dubokom poštovanjem prema zajednici Njukasla i značaju ovog fudbalskog kluba, odlučili smo da ipak povučemo ponudu koja se tiče kupovine Njukasla. Uradili smo to teška srca, jer smo bili uzbuđeni i potpuno posvećeni gradu Njukaslu verujući da bismo mogli da vratimo klub na nekadašnje pozicije, koji po istoriji i tradiciji zaslužuje. Ipak, posle neoprostivo dugog procesa, komercijalni ugovor između Investicione grupe i klupskih vlasnika je istekao i naša investicija ne može da se ostvari, posebno jer nema uverenja pod kojim okolnostima će naredna sezona početi i koje nove norme će biti primenjene na mečeve, treniranje i ostale aktivnosti“, stoji u saopoštenju.

Fond je još u aprilu podneo zahtev za kupovinu akcija sa ponudom od 300 miliona funti, ali od toga neće biti ništa.

Svetska trgovinska organizacija je prošlog meseca objavila izveštaj gde se tvrdi da u Saudijskoj Arabiji uz pomoć mreže „beoutQ“ ilegalno prenose brojne sportske događaje uključujući i mečeve Premijer lige, ali su iz azijske zemlje odgovorili da to nije istinito.

Njukasl je sezonu završio na 13. mestu sa 44 boda.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram