Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

Najava da bi zaostalih devet kola u Premijer ligi moglo da se odigra u svega nekoliko nedelja, do 30. juna, zabrinula je zvezde ostrvskog fudbala.

Pojedini izvori bliski vrhu Premijer lige tvrde da rukovodstvo planira da se igraju čak tri utakmice u rasponu od pet dana, kada konačno bude dato zeleno svetlo za nastavak takmičenja.

Tako zgusnut raspored mogao bi da bude na snazi ukoliko bude striktno naređeno da se sve završi do poslednjeg dana juna, kako bi klubovi izbegli komplikacije u vezi ugovora sa igračima koji im ističu 30. juna.

Igrači su takođe upozoreno da je gotovo neizbežno da se utakmice igraju bez prisustva publike.

Ukoliko bi se i krenulo sa igranjem sredinom maja, raspored bi opet bio natrpan. Takođe, mnogi igrači nisu izrazili spremnost da se uopšte vraćaju na teren iz straha da se ne zaraze koronavirusom, koji bi posle mogli preneti članovima svojih porodica.

Uz to, igranje tri utakmice u rasponu od 120 sati povećao bi mogućnost povreda i mnogi nisu spremni da prihvate taj predlog.

„Raspored će biti takav kakav će biti, svi smo u istoj situaciji. Mislim da će to ići na ruku onim klubovima koji imaju dužu klupu“, poručio je čelnik jednog od klubova iz Čempionšipa.

PROLITAJTE JOŠ:

Ukoliko bi se igralo drugačije i mečevi se preneli i na jul, onda bi verovatno došlo do odlaganja početka nove sezone za septembar, kako bi klubovi i igači imali vremena za odmor.

Očekuje se da narednih dana bude još sastanaka čelnika klubova Premijer lige, kao i rukovodstva takmičenja sa TV kompanijama oko načina prenosa mečeva.

Jedna od ideja je da se u šest nedelja svaki dan prenosi neka utakmica, što bi smanjilo prisustvo navijača van stadiona, tokom mečeva bez publike.

Čelnici Premijer lige su rešeni da takmičenje završe kako bi ispunili obaveze prema TV kućama i ugovor vredan 3,4 milijarde evra. Ukoliko se to ne desi, TV kuće bi zadržale novac za one mečeve koje nisu bili u stanju da prikažu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram