Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

Pol Ins, bivši fudbaler Liverpula, Mančester junajteda i Intera, smatra da bi poništavanje sezone u Premijer ligi napravilo presedan i izazvalo buru negodovanja.

Ins, koji je za reprezentaciju Engleske odigrao ukupno 53 utakmice, kaže da bi bilo najpravednije da se proglasi sadašnja tabela kao konačna.

Tako bi Liverpul posle 30 godina osvojio titulu prvaka Engleske. U suprotnom, da se sezona poništi, Ins smatra da bi to izazvalo veliki haos.

„Ovo je situacija u kojoj ne možete da zadovoljite sve strane. Možete li da zamislite da 30 godina čekate da budete prvaci i kada ste nadomak toga, neko dođe, poništi sezonu i to se ne dogodi? To bi izazvalo pravi bes svih u Liverpulu“, izjavio je Ins.

On je mišljenja da sezona po svaku cenu mora da se završi i da je najpravednije da izabranici Jirgena Klopa uspeju da završe započet posao, jer imaju 25 bodova više od drugoplasiranog Mančester sitija.

„Da li biste radije da izazovete bes jednog kluba kako biste sve ostale učinili srećnim ili da jednostavno proglasite Liverpul prvakom? Moramo da završimo sezonu kako god, bilo to u maju ili junu, ostalo je samo još devet kola. Da li će to biti iza zatvorenih vrata, to je na čelnicima Lige da odluče, ali ulog je veliki za sve, ne samo za Liverpul. Čak je i odluka o tome ko će ispasti veoma teška, tako da je kristalno jasno da sezonu treba završiti. Ne znamo koliko će biti potrebno, ali nema smisla da se sve poništi“, poručio je Ins.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram