Foto: EPA-EFE/WOLFGANG RATTAY

Engleski fudbalski klub Kristal Palas imenovao je Patrika Vijeru za novog trenera.

PROČITAJTE JOŠ

Kako je saopšteno na sajtu londonskog kluba, bivši francuski reprezentativac i kapiten Arsenala potpisao je ugovor na tri godine.

„Zaista sam uzbuđen što imam priliku da se vratim u Premijer ligu i treniram ovaj veliki fudbalski klub, dok zajedno počinjemo novo poglavlje. To je projekat koji mi je zaista privlačan, mnogo sam razgovarao sa predsednikom i sportskim direktorom o ambicijama i planovima za klub, uključujući i Akademiju. Klub ima fantastične temelje posle mnogo godina u Premijer ligi, nadam se da ćemo se dalje poboljšavati i nastaviti da vodimo klub napred“, rekao je 45-godišnji Vijera.

U Krital Palsu će Vijera trenirati i nekadašnjeg reprezentativca Srbije, Luku Milivojevića.

Vijera je trenersku karijeru počeo 2011. godine u fudbalskoj akademiji Mančester sitija, odakle je otišao 2016. i preuzeo Njujork siti. U Francusku se vratio 2018. godine i u junu preuzeo Nicu gde je dobio otkaz prošlog decembra posle niza od pet poraza u svim takmičenjima.

Tokom igračke karijere, Vijera je bio jedan od najzaslužnijih za velike uspehe Arsenala od 1997. do 2005. godine pod vodjstvom trenera Arsena Vengera, kada je osvojio tri titule u Premijer ligi i četiri FA kupa. Odigrao je 396 utakmica za Arsenal i šest godina uzastopno bio je biran u najbolji tim godine Premijer lige.

Posle odlaska iz Arsenala proveo je sezonu u Juventusu, a zatim je prešao u Inter sa kojim je osvojio tri titule u Seriji A i dva Super kupa Italije. Karijeru je završio u Mančester sitiju 2011. godine, sa kojim je osvojio FA kup.

Za reprezentaciju Francuske odigrao je 107 utakmica, postigao šest golova i osvojio Svetsko prvenstvo 1998. godine, Evropsko dve godine kasnije i Kup konfederacija 2001.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar