Kristijano Ronaldo
Kristijano Ronaldo; Foto: Tanjug/AP Photo/Rui Vieira)

Premijer liga je u strahu od masovnih odlaganja mečeva i već sada se razmišlja o tome da prvenstvo bude stavljeno na pauzu.

PROČITAJTE JOŠ

Kako prenosi „Dailymail“ ovog ponedeljka je u Premijer ligi zabeleženo 42 slučaja koronavirusa, što je rekord u toku jedne nedelje. Najmanje pet klubova ima potvrđene slučajeve, a među njima je Mančester junajted čiji je meč sa Brentfordom već odložen.

Klubovi brinu zbog sporih programa vakcinacije zbog čega mnogi igrači treba da prime buster dozu vakcine kako bi se zaštitili od omikron soja koronavirusa nakon što su studije pokazale da dve doze nude samo malo imuniteta od ovog soja.

Kako saznaje „Sportsmail“ samo će Vulverhempton vakcinisati sve do kraja meseca, a moglo bi da se desi da Lids i Brentford uspeju u tome.

Podaci o vakcinisanim igračima su tajna, ali je 19. oktobra postao poznat podatak da je to tog trenutka vakcinisano 68 procenata lige.

U toku prošle sedmice zabeležena su 42 pozitivna slučaja kod igrača i članova osoblja na ukupno 3.805 testiranih, preneo je „BBC“.

Najveći broj pozitivnih slučajeva do sada je zabeležen u januaru kada je bilo 40 pozitivnih rezultata.

Još ranije susret Brajtona i Totenhema koji je trebalo da bude ove nedelje odložen zbog velikog broja zaraženih fudbalera Totenhema.

U ovoj sezoni najviše pozitivnih rezultata utvrdjeno je od 16. do 22. avgusta, kada je na ukupno 3.060 testiranih bilo 16 pozitivnih slučajeva.

BONUS VIDEO Katastrofalna greška Davida De Hee na meču Arsenal – Mančester junajted

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar