premijer liga
Roman Sais (Vulverhempton) protiv Brajtona; Foto: EPA-EFE/TIM KEETON

Klubovi i rukovodstvo Premijer lige održaće ove nedelje sastanak na kojem će razgovarati o situaciji nastaloj zbog pandemije koronavirusa, a cilj je nastavak takmičenja u junu bez prisustva publike.

Kako je preneo „Skaj“, svih 20 klubova održaće u petak konferencijski sastanak, ali nastavak fudbalskih takmičenja zavisi samo od odobrenja Vlade.

Britanske vlasti će narednu reviziju o trenutnim ograničenjima obaviti 7. maja, pošto se detaljno planiranje nastavlja u sklopu programa „Ponovo pokretanje“.

PROČITAJTE JOŠ

Britanski premijer Boris Džonson imao je jasnu poruku: „Molim vas da obuzdate svoje nestrpljenje“.

On je naveo da Velika Britanija napreduje, ali je apelovao da se i dalje svi pridržavaju propisanih mera o distanciranju.

Premijer liga će, zajedno sa ostalim sportovima, morati da ispuni posebne kriterijume pre povratka takmičenjima, uključujući i da obezbedi testiranja za učesnike koje plaćaju sportske vlasti ili klubovi, ali i da osigura da se izbegne okupljanje navijača.

Takmičenje u Premijer ligi prekinuto je pre više od mesec i po dana zbog pandemije. Želja elitnog fudbalskog ranga Engleske je i da se odigraju sve preostale utakmice, ukupno 92, u skladu sa preporukama UEFA.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram