Gvardiola
Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

Poznata srpska izreka “nek’ komšiji crkne krava” dobila je potvrdu u Premijer ligi. Čak osam ekipa angažovalo je advokate kako bi sprečili Mančester siti u pokušaju da skine dvogoodišnju zabranu igranja u Ligi šampiona.

Kako piše „Dejli mejl“, čak osam klubovi iz trenutno prvih deset na tabeli, osim Šefild junajteda i naravno Mančester sitija (Mančester junajted, Liverpool, Arsenal, Čelsi, Totenhen, Vulverhempton, Lester i Barnli), angažovali su pojedinačno istu advokatsku kancelariju kako bi na Arbitražnom tribunalu za sport (CAS) u Lozani oborili žalbu „građana“.

PROČITAJTE JOŠ

Za sada niko ne zna da li je Siti uložio žalbu, jer CAS pre nedelju dana nije želeo da komnetariše pisanje medija, uz obrazoloženje da im nije stiglo ništa iz engleskog kluba. Međutim nje poznato ni da li je u međuvremenu šampion Premijer lige podneo žalbu.

U redovima Sitija smatraju, kako se može nezvanično čuti, da je glavni inicijator „kontraudara“ njihov gradski rival, Mančester junajted.

Razlog za ovako munjevitu akciju „crvenih đavola“ i ostalih članova Premijer lige je realan strah da bi, ukoliko je stigla žalba „građana“, odlaganje postupka uslovljenog koronavirsom,omogućilo timu Pepa Gvardiole da se nađe u Ligi šampiona naredne sezone. Takav epilog sve premijerligaše koji konkurišu za internacionalnu pozornicu pomerio bi za po jedno mesto niže.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram