Foto: EPA-EFE/Vince Mignott

Okončane su još četiri utakmice subotnjeg programa.

Fudbaleri Liverpula poraženi su na gostovanju u Brajtonu 3:0 u utakmici 20. kola Premijer lige.

Pročitajte još

Početak meča protekao je u znaku velike inicijative Brajtona, a o tome koliko su gosti bili bezopasni govori podatak da nisu uputili nijedan šut u okvir gola u tom periodu. Ipak, domaći nisu uspeli da realizuju bolju igru.

U nastavku je situacija, rezultatski, bila potpuno drugačija. Krilni napadač Brajtona Soli Marč je sa dva brza gola šokirao Liverpul. Pogodio je najpre u 47, a potom i u 53. minutu na asistenciju mladog napadača Ivena Fergusona.

Deni Velbek postavio je konačnih 3:0 u 82. minutu, a Marč se dokazao i u ulozi asistenta.

Brajton je ovom pobedom pretekao Liverpul, i sada je na sedmoj poziciji na tabeli, dok je Liverpul jedno mesto ispod, što nije dovoljno za plasman u neko od evropskih takmičenja sledeće sezone.

Foto: Tanjug/John Walton/PA via AP

Sautempton je uspeo da dođe do veoma važne pobede nad Evertonom posle preokreta (2:1), i tako se izjednačio sa „karamelama“, i Vest Hemom sa po 15 bodova.

Vezista Evertona Amadu Onana je pogodio u 39. minutu za ekipu sa „Gudisona“ nakon kornera koji je izveo Demarej Grej i tim rezultatom se otišlo na pauzu.

Po nastavku, odmah u 46. minutu rezultat je poravnao Džejms Vord-Praus, da bi potom u 78. minutu u svom stilu, iz slobodnog udarca, doneo „svecima“ preokret i pobedu.

I Sautempton i Everton očekuje grčevita borba za opstanak, ako se ovako nastavi, a ovo je prva pobeda Sautemptona na „Gudisonu“ još od 1997. godine.

Foto: TANJUG/AP Photo/Jon Super

U još jednom derbiju začelja, Vulverhempton je pobedio Vest Hem minimalnim rezultatom, i tako izašao iz zone ispadanja. Danijel Podens je pogodio u 48. minutu, a „vukovi“ su sada na 16. poziciji.

Notingem Forest je slavio protiv Lestera (2:0) i tako otišao na, za sada, bezbednih pet bodova u odnosu na ekipe iz zone ispadanja.

Pobedu su doneli Brenan Džonson, kao dvostruki strelac u 56. i 84. minutu, i Morgan Gibs-Vajt koji je asistirao za golove.


PREMIJER LIGA, 20. kolo

Subota

Mančester junajted – Mančester siti 2:1 (0:0)

(Fernandeš 78, Rašford 82 – Griliš 60)

Brajton – Liverpul 3:0 (0:0)

(Marč 47, 53, Velbek 82)

Everton – Sautempton 1:2 (1:0)

(Onana 39 – Vord-Praus 46, 78)

Notingem Forest – Lester 2:0 (0:0)

(Džonson 56, 85)

Vulvs – Vest Hem 1:0 (0:0)

(Podens 48)

18.30 Brentford – Bornmut

Nedelja

15.00 Čelsi – Kristal palas

15.00 Njukasl – Fulam

17.30 Totenhem – Arsenal

Petak

Aston Vila – Lids 2:1 (1:0)

(Bejli 3, Buendija 64 – Bamford 83)

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO VAR poništio remek-delo: Gol „rabonom“ kakav se viđa i potez za „Puškaša“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar