Foto: EPA-EFE/Tim Keeton

Fudbaleri Lestera ostvarili su pobedu na premijeri u novoj sezoni Preijer lige pošto su kao gosti na "Hotornsu" pobedili povratnika u eliti rang, ekipu Vest bromvič Albiona sa 3:0 (0:0).

Izabranici trenera Brendana Rodžersa reklo bi se da su relativno lako došli do prva tri boda, jer Vest Bromvič nije pokazao ništa što bi njihove navijače ohrabrilo na startu sezone.

PROČITAJTE JOŠ::

Za brzinu ispod Lestera, kog je do trijumfa predvodio dvostruki strelac doduše sa penala, Džejmi Vardi, nisu mogi previše da se nadaju u prvom meču u Premijer ligi posle dužeg vremena

Lester je poveo u 57. minutu, Denis Prat je prošao po levoj strani, odlično je centrirao u pterac gde je bio Belgijanac Timoti Kastanje, koji je glavom loptu sproveo u mrežu.

U 73. minutu Bartli je oborio Džejmija Vardija, sudija Entoni Tejlor nije imao dilemu – penal, a Vardi je bio vrlo precizan i tako povisio vođstvo „lisica“.

Isti igrač je deset minuta kasnije, posle penala koji je O’Šej skrivio nad Džastinom, još jednom bio uspešan sa bele tačke. Ponovo je đutirao u isti, desni ugao gola VBA i pogodio

Bio je to 105. gol Vardija u dresu Lestera kojim se na treće mestu večne liste strelaca ovog kluba izjednačio sa Arturom Lokhedom.

„Ovo je masivan poetak za nas posebno ako se ima u vidu kako smo završili prošlu sezonu. Oduševljeni smo zbog osvajanja bodova. Penale vežbam svake nedelje, tako da sam znao gde ću šutirati ova dva. Uživam igrajući u ovom timu godinama i postižući golove. Timoti Kastanje je bio sjajan, zaslužio je taj gol jer je često u toj zoni dok je Ndidi bio sjajan u odbrani“ rekao je Vardi posle utakmice.

Premijer liga, prvo kolo

Nedelja

Vest Bromvič Albion – Lester 0:3 (0:1)

(Kastanje 57, Vardi 73p, 83p)

Totenhem – Everton 17

Subota

Fulam – Arsenal 0:3 (0:1)

(Lakazet 8, Gabrijel 49, Obamejang 57)

Kristal Palas – Sautempton 1:0 (1:0)

(Zaha 13)

Liverpul – Lids 4:3

(Salah 4p, 33, 88p, Van Dajk 20 – Harison 12, Bamford 30, Klih 66)

Vest Hem – Njukasl 0:2 (0:0)

(Vilson 56, Hendrik 87)

Ponedeljak

Šefild junajted – Vulverhempton 19

Brajton – Čelsi 21.15

Foto: Printscreen/Sofascore

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar