Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Premijer liga će u petak 16. aprila održati novi sastanak sa predstavnicima klubova posle najave da veliki broj njih traži da se sezona završi do 30. juna.

Praktično jedina tema biće kako završiti sezonu 2019/20. Klubovi su voljni da se sezona završi, pre nego da se poništi i izbegne da veliki broj igrača, kojima ugovori ističu 30. juna, bude u prilici da već prvog dana jula napusti klubove, a da sezone nije završena.

Iako je FIFA najavila da će doneti regulativu po kojoj će takvi ugovori biti produženi, nema nikakvih garancija da igrači neće otići, pogotovo ako se sezona produži za juli, kako je ranije najavljivano.

„Neki klubovi žele da se sezona završi do 30. juna. Da li bi bilo korektno da se o mestima koja vode u Evropu i o opstanku odlučuje sa postavama koje su desetkovane zbog isteka ugovora igrača kojima oni važe do 30. juna?“, izjavio je za „Skaj Sports“ neimenovani čelnik jednog od klubova Premijer lige.

PROČITAJTE JOŠ:

Problem je što ni u petak ništa definitivno neće moći da se odluči, jer o svemu u slučaju pandemije i restriktivnih mera koje su na snazi, odlučuju Vlada i zdravstvene službe.

„Znam da će sastanak biti posvećen tome kako da se finansijski preživi sve ovo i da li ćemo nastaviti sezonu ili je jednostavno, otkazati. Što je tužno, ona bi mogla da bude otkazana jer zavisimo od odluka Vlade“, rekao je čelnik jednog od klubova.

Većina klubova trebalo bi da odigra još devet utakmica. Liverpul je prvi sa 25 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Mančester siti.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar