Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

Ovog vikenda se igra drugo kolo Premijer lige.

Fudbaleri Liverpula savladali su Bornmut u subotu na svom terenu 3:1 u drugom kolu Premijer lige.

Pročitajte još

Ekipa trenera Jirgena Klopa loše je ušla u meč. Bornmut je poveo već u trećem minutu preko Antonija Semenje. Domaći fudbaleri pravili su veliki broj grešaka na samom početku utakmice.

Ipak, uspeli su da izjednače u 28. minutu preko Luisa Dijaza, a potom i da u 36. minutu dođu do potpunog preokreta. Mohamed Salah je najpre promašio jedanaesterac, ali je naleteo na odbijenu loptu i sproveo je u gol.

Gostima je nadu dao direktan crveni karton kog je zaradio vezista Liverpula Aleksis Mekalister u 58. minutu, ali je ubrzo, tačnije četiri minuta kasnije, Diogo Žota golom postavio konačnih 3:1. Liverpul sada ima četiri boda nakon prva dva kola i na trećem je mestu dok je Bornmut 14. sa jednim bodom.

Foto: EPA-EFE/PETER POWELL EDITORIAL USE ONLY.

Brentford je bez većih poteškoća savladao Fulam u gostima 3:0, i to istog dana nakon što su navijači domaćih saznali da njihov najbolji fudbaler, Aleksandar Mitrović, prelazi u Al Hilal iz Saudijske Arabije.

Joan Visa je probio odbranu Fulama u 44. minutu i doneo prednost Brentfordu. Pitanje pobednika je praktično bilo rešeno u 64. minutu, kada je Tim Rim dobio drugi žuti karton, a Brajan Mbeumo realizovao penal za 2:0.

Mbeumo je u trećem minutu sudijske nadoknade postigao još jedan gol i to je bio konačan rezultat. Mitrović nije bio u sastavu za ovu utakmicu, dok je još jedan srpski reprezentativac, Saša Lukić, na terenu proveo svih 90 minuta. Fulam je 10. na tabeli sa tri boda dok je Brentford drugi sa četiri.

Brajton je zabeležio još jednu ubedljivu pobedu, ovog puta na gostovanju Vulverhemptonu rezultatom 4:1. Kaoru Mitoma u 15. minutu je prevario kompletnu odbranu domaćih i doneo prednost „galebovima“ a asistent je bio Pervis Estupinjan.

U prvom minutu drugog poluvremena, dvojica igrača su zamenila uloge, te je Estupinjan ovoga puta bio strelac, a Mitoma asistent za 2:0. Brajton se ovde nije zaustavio. Soli Marč je postigao dva gola, a Hulio Ensiso našao se u ulozi dvostrukog asistenta, najpre u 51. a potom i u 55. minutu.

Počasni gol za Vulverhempton postigao je Hvang Hi-Čan u 61. minutu. Brajton je trenutno na liderskoj poziciji kao jedini tim sa maksimalnih šest bodova iz dva kola.

Premijer liga, 2. kolo:

Petak:

Notingem Forest – Šefild junajted 2:1 (1:0)

(Avoniji 3, Vud 90 – Hamer 48)

Subota:

Fulam – Brentford 0:3 (0:1)

(Visa 44, Mbeumo 66. p, 90+3)

Liverpul – Bornmut 3:1 (2:1)

(Dijaz 28, Salah 36, Žota 62 – Semenjo 3)

Vulverhempton – Brajton 1:4 (0:1)

(Hvang 61 – Mitoma 15, Estupinjan 46, Marč 51, 55)

18.30 Totenhem – Mančester junajted

21.00 Mančester siti – Njukasl

Nedelja:

15.00 Aston Vila – Everton

17.30 Vest Hem – Čelsi

Ponedeljak:

21.00 Kristal palas – Arsenal

Odloženo:

Luton – Barnli

Пласман обезедио Sofascore

BONUS VIDEO Leo Mesi – fudbaler koji svakim danom nastavlja da ispisuje istoriju fudbala

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar