Žoze Murinjo i Nemnaja Matić Foto: Hollandse Hoogte / Shutterstock Editorial / Profimedia

Trener Rome Žoze Murinjo pokvario je odnose sa Nemanjom Matićem posle odlaska Srbina iz Rome.

Tako se bar čini u danima pošto je Nemanja napustio Rim da bi Italiju zamenio Francuskom, a „vučicu“ Renom.

PROČITAJTE JOŠ:

Matić je prošle godine objasnio da ga je Murinjo „za pet minuta ubedio“ da treba da dođe na Olimpiko, ali je daleko duže trajalo natezanje u vezi sa odlaskom.

Roma nije htela da ga pusti, Matić je hteo da ode i na kraju je izboksovao svoje, dok je rimski klub morao da traži alternativu, a Murinjo je odgovarao na pitanja o svom doskorašnjem vezisti. Portugalac je naveo da bi Matić trebalo da objasni razloge za odlazak, čime je sugerisao da on kao trener to nije želeo.

„Mislim da je Nemanja taj koji mora nešto da kaže ako želi. Pošto sam čuo reči direktora Rena, mislim da mi ne bi trebalo ništa više da kažemo. Otkrio je da pregovaraju više od mesec dana, tu nemam šta da dodam“, rekao je Murinjo, a preneo Korijere delo Sport.

Žoze Murinjo, Foto: EPA-EFE/GIUSEPPE LAMI

Nije se „Specijalni“ tu zaustavio i priznao je da nije ni očekivao da će Nemanja otići.

„Nisam očekivao da Matić ode. Odigrao je prošle sezone 75 odsto naših utakmica. Bio nam je važna karika u timu i izgubili smo ga. Ali, Roma je reagovala momentalno i na fantastičan način. Doveli smo dvojicu novih igrača i nije problem što je Matić otišao“, istakao je Murinjo, ali je onda „potkačio“ srpskog igrača.

„Većina igrača kada ode odavde, čini to sa suzama u očima i ostane u kontaktu s nama, jer mi smo porodica. A porodica vodi računa i o novim licima. Oni koji dođu odmah prihvate dinamiku naše grupe“, prokomentarisao je Murinjo.

Matić je za Romu odigrao ukupno 50 utakmica u svim takmičenjima, dao je dva gola i podelio tri asistencije. S Murinjom je sarađivao i u Čelsiju i u Mančester junajtedu.

BONUS VIDEO: Leo Mesi – fudbaler koji svakim danom nastavlja da ispisuje istoriju fudbala

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar