Foto: Scott Boulton / Sipa Press / Profimedia

Zanimljiv dan na terenima u Engleskoj.

Liverpul je doživeo još jedno poniženje, ovog puta na gostovanju Vulverhemptonu u 22. kolu Premijer lige, pošto je ekipa Jirgena Klopa poražena sa 3:0.

PROČITAJTE JOŠ

Žoel Matip postigao je autogol u petom minutu. Sedam minuta kasnije Kreg Doson je duplirao prednost „vukova“. Tim rezultatom otišlo se na poluvreme. Liverpul je u drugom poluvremenu zaigrao bolje, ali nije vredelo.

Vulverhempton je postigao još jedan gol i konačan rezultat postavio je Ruben Neveš u 71. minutu. „Crveni“ su na 10. mestu u Premijer ligi sa 29 bodova, dok je Vulverhempton na 15. mestu sa 20 bodova.

Mančester junajted nastavlja da igra odlično i ekipa Erika ten Haga slavila je protiv Kristal Palasa sa 2:1 na „Old Trafordu“.

Bruno Fernandeš pogodio je sa bele tačke u 7. minutu, da bi u 62. Markus Rašford duplirao prednost. Situacija za „crvene đavole“ se zakomplikovala kada je Kazemiro dobio crveni karton u 70. minutu, a šest minuta kasnije Džefri Šlup smanjio zaostatak svoje ekipe. Junajted je ipak uspeo da privede utakmicu kraju na način koji je želeo i sada je treći u ligi.

Najefikasnije bilo je u Birmingemu gde je domaća Aston Vila poražena od Lestera rezultatom 4:2. Briljirao je Keleči Ihenačo u redovima „lisica“ sa golom i dve asistencije. Pogađali su još i Džejms Medison, Tete, kao i David Prat. Za domaće je zatresao mrežu samo Oli Votkins, drugi gol ekipa Unaja Emerija postigla je zahvaljujući Hariju Sutaru koji je sproveo loptu u sopstveno mrežu.

Brentford je savladao Sautempton na svom terenu 3:0 golovima Bena Mija, Brajana Mbeuma i Matijasa Jensena. Brajton je bio bolji od Bornmuta minimalnim rezultatom a jedini gol postigao je Kaoru Mitoma u 87. minutu.


PREMIJER LIGA, 23. KOLO

PETAK

Čelsi – Fulam 0:0 (0:0)

SUBOTA

Everton – Arsenal 1:0 (0:0)

(Tarkovski 60)

Aston Vila – Lester 2:4 (2:3)

(Votkins 9, Sautar 32 ag– Medison 12, Ihenačo 41, Tete 45+2, Prae 79)

Brentford – Sautempton 3:0 (2:0)

(Mi 41, Mbeumo 44, Jensen 80)

Brajton – Bornmut 1:0 (0:0)

(Mitoma 87)

Mančester junajted – Kristal Palas 2:1 (1:0)

(Fernandeš 7 p, Rašford 62 – Šlup 76)

Vulverhempton – Liverpul 3:0 (2:0)

(Matip 5 ag, Douson 12, Neves 71)

Njukasl – Vest Hem 1:1

(Vilson 3 – Paketa 32)

NEDELJA

15.00 Notingem Forest – Lids

17.30 Totenhem – Mančester siti

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO VAR poništio spektakularan gol Danijela Aleksića, majstoriju „rabonom“ kakva se retko viđa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar