Foto: Cath Ivill/NMC Pool / PA Images / Profimedia

Arsenal po svaku cenu ovog leta želi da reši problem koji ima sa Mesutom Ozilom i to tako što će pokušati da otkupi ostatak njegovog ugovora.

Čelnici kluba nastoje da postignu sporazim sa nemačkim fudbalerom i njegovim agentom kako bi on mogao da napusti klub sa „Emirejtsa“.

PROČITAJTE JOŠ:

Ozil, koji je za „tobdžije“ potpisao 2014. godine, nije odigrao ni minut otkako je u junu nastavljeno prvenstvo u Premijer ligi.

PROČITAJTE JOŠ: Vilijanovo pismo navijačima Čelsija pred seobu u – Arsenal!

Činjenica je da je Ozil jedan od najplaćenijih fudbalera i da ima nedeljnu platu u visini od 390.000 evra.

Njemu je sa Arsenalom ostala još godina dana do isteka ugovora, ali zanimljivo je da njegov agent i dalje tvrdi kako igrač neće promeniti klub ovog leta.

Rezervna opcija za Arsenal je da mu nađu klub u kom će igrati u narednih godinu dana i delimično finansirati njegovu platu.

Problem je što zbog visine primanja Arsenal ne može da mu nađe klub koji bi bio u stanju da izdvaja toliko novca, posebno sada kada su klubovi pogođeni krizom zbog pandemije koronavirusa.

Osim Ozila, veruje se da menadžer Mikel Arteta želi da proda još nekoliko igrača, a pominje se da su na transfer listi Mateo Genduzi, Sokratis papastopulos, Einsli Mejtland-Najls i Sead Kolašinac.

S druge strane, gotovo sve je završeno oko dolaska Brazilca Vilijana iz Čelsija, a želja Arsenala su i Tomas Parti iz Atletiko Madrida i defanzivac Gabrijel Magalješ iz Lila.

Takođe, klub planira da produži ugovor golgeteru Pjeru-Emeriku Obamejangu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar