Deca htela da igraju fudbal, roditelji se potukli
Foto (ilustracija): Printscreen Youtube / JosifIvan

Više roditelja učestvovalo je u tuči tokom fudbalskog turnira na Petrovaradinu, pa je dečji turnir prekinut.

Incident se, prema pisanju novosadskog portala 021 desio na utakmici Vojvodine i Derbija za vikend. Reč je o turniru na kom su učestvovala deca uzrasta od deset do 14 godina.

PROČITAJTE JOŠ:

Sukob su pokrenula dvojica roditelja, posle čega je sve eskaliralo i preraslo u masovnu tuču ukupno desetak roditelja.

Kako 021 javlja, deo njih se tukao van terena, pojedini su čak završili i na pruzi, a deo njih je probao da razdvoji sukobljene.

Na kraju je reagovala i policija, a Vladimir Ješić, jedan do roditelja kaže da je tuča tragedija za svu decu koja su joj prisustvovala.

„Izrazi lica dece, vrištanje dečaka koji je legao u blato i čupao sebi kosu dok gleda kako se roditelji tuku jeste nešto što ne sme da se događa na sportskim događajima. Decu moramo da zaštitimo od agresije koja postoji u javnom životu“, ispričao je Ješić.

O čitavoj situaciji oglasili su se i proslavljeni vaterpolista Danilo Ikodinović, kao i Mirko Poledica, predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera „Nezavisnost“.

„To nisu roditelji, nego iskompleksirani kreteni. U Nemačkoj do 16. godine, nema rezultatskog takmičenja. Uče decu toleranciji, igri, poštovanju i tako ko ne postane igrač, a neće ih statistički postati 99 posto, bar će postati ljudi od kojih će društvo imati korist“, kaže Poledica.

Ikodinović kritikuje tvrdeći da oni „izlaz iz svog lošeg materijalnog stanja vide u deci koja su u sportu, naročito fudbalu“.

„Drugi su neostvareni, koji pošto-poto žele da im deca budu uspešni sportisti. Na silu. Jadna i tužna slika. Jeziv događaj, jeziv“, kaže Ikodinović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar