Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Predsednik Mančester sitija Kaldun al Mubarak rekao je da je "život suviše kratak za zamerke" i naveo da kub ima "konstruktivan odnos" sa Evropskom fudbalskom unijom (UEFA).

Evropska kuća fudbala je u februaru suspendovala „građane“ na dve godine iz evropskih takmičenja zbog kršenja pravila finansijskog fer-pleja, ali je Sud za sportsku arbitražu ukinuo odluku, pa engleski klub može i u predstojećoj sezoni da se takmiči u Ligi šampiona.

PROČITAJTE JOŠ

Upitan da li je odnos sa UEFA nepopravljiv, prvi čovek Sitija je odgovorio da nema zamerke i da bi radije da se koncentriše na osvajanje Lige šampiona.

„Život je suviše kratak da imate zamerke. To je važno takmičenje, jedno od najprestižnijih u svetu sporta, takmičenje koje želimo da osvojimo i moramo da ga poštujemo da bismo to uspeli. To je bio izazov, ali je iza nas, kraj priče. Koncentrisan sam na jednu stvar – kako da pomognem klubu da učestvuje u tom takmičenju i da imamo konstruktivan odnos sa UEFA, mislim da je to jedini način“, rekao je Mubarak za klupski sajt.

Siti je ovog leta angažovao Holanđanina Natana Akea iz Bornmuta i Španca Ferana Toresa iz Valensije, dok su Liroj Sane, David Silva i Klaudio Bravo napustili klub.

„Biće još dolazaka, prioritet su igrači uzrasta od 20 do 25 godina, ali klub će biti pragmatičan ako se ukaže prilika za angažovanje igrača van te starosne kategorije.“

I je Liverpul ubedljivo osvojio titulu ispred Sitija, za najboljeg igrača Premijer lige u prošloj sezoni proglašen igrač Kevin De Brujne, koji je uz 13 golova upisao i 20 asistencija.

PROČITAJTE JOŠ Ne samo da nije pogodio gol, Nejmar je promašio i klub

„Zaslužio je nagradu, on je važan lider u situaciji kada klub traži novog kapitena posle odlaska Davida Silve. Njegova nagrada je kombinacija zadovoljstva i olakšanja. Pošto su naši igrači izostavljeni iz te veoma bitne nagrade ranijih godina, bio sam zabrinut da će ove prevideti Kevina. Očigledno sam subjektivan zbog toga što je naš igrač, ali Kevin je bio najbolji u Ligi ove godine. Zaslužio je nagradu, pokazao je to i drago mi je što je dobio priznanje i poštovanje fudbalskog sveta. On je budućnost Mančester sitija“, objasnio je Mubarak.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar