Foto:privatna arhiva

Prava i najdugovečnija prijateljstva se rađaju kroz sport, a najviše kroz najvažniju sporednu stvar na svetu - fudbal, poručili su danas u Slatini kod Čačka mladi predstavnici istoimenog fudbalskog kluba, FK Vojvodine i OŠ "Branislav Petrović".

Naša želja je da promovišemo dečiji sport kako bi se navikli na prave , ali i zdrave životne aktivnosti i zbog toga smo inicirali saradnju sa mlađim kategorijama FK Vojvodina sa slatinskim klubom, kaže za Nova.rs direktor OŠ „Branislav Petrović“, Lazar Čikiriz.

PROČITAJTE JOŠ...

Prema njegovim rečima, ova „kuća znanja“ je iznedrila brojne, kako sportske, tako i značajne ličnosti u svojim profesijama. Od dr tehničkih nauka Ratomira Ječmenice, meterorologa Jugoslava Nikolića, sjajnog neurohirurga Branka Đurovića, muzikologa Predraga Peruničića do sportskih veličina, nekadašnjih superligaša Gorana Tanaskovića i mnogih drugih.

„Upravo zbog toga nam je cilj da uspostavimo saradnju sa što više sportskih društava i mališane od malih nogu naučimo pravilnom rastu, razvoju, ishrani, ali i važnosti posla kojim će se u budućnosti baviti“, objasnio je Čikiriz koji je nekada i sam bio igrač FK Slatina.

O njegovoj posvećenosti tome govori u prilog činjenica da u toj Osnovnoj školi deca još od prvog razreda mogu da se bave tenisom.

„Sutra ćemo da idemo na utakmicu Srbija – Švedska, a pedeset mališana će bodriti našu selekciju za Ligu nacija, kako bismo otišli na Svetsko prvenstvo“, zaključio je Čikiriz.

Trener mlađih kategorija FK Slatina i dece od prvog do četvrtog rareda (bazičnog), Ljubomir Jeličić kaže za Nova.rs da ima trideset polaznika.
„Deca su veoma talentovana, vole fudbal, svako od njih želi da postane novi Ronaldo, Neimar, popularni Miha, Paolo Maldini. U školi imaju odločne uslove, u sali, a kada je lepo vreme treniramo i na travnatoj površini FK Slatina“, kaže Jeličić.

Rađen Bojović koji pohađa treći razred namerava da se bavi najvažnijom sporednom stvari na svetu.

„Obožavam fudbal i sa tatom treniram od kada sam prohodao. Jedva čekam da sutra odem na utakmicu protiv Šveđana. Nadam se da ćemo se plasirati na svetski šampionat“, ispričao nam je Rađen.

Jedan od trener FK Vojvodina , Lazar Lazarević kaže da se nada uspešnoj saradnji sa Slatincima.

„Ja radim sa decom do dvanaest godina. Mi ćemo uzvratiti gostoprimstvom, a mališanima znači fudbal zbog motoričkog razvoja. Oni treba da se nadograde i fizički i intelektualno. Pored toga što uče u školi mi ih učimo da budu dobri i ljudi i đaci. Želja mi je da pomognem da se sklone sa ulice, od poroka i budu, kada porastu, uspešni. Naravno, škola nije merilo znanja, ali je važno imati razvijenu svest kada su u pitanju prave vrednosti“, zaključio je Lazarević.

Vezni igrač Novosađana Mihailo Kresoja i napadač Jagoš Kaluđerović ne mogu da zamisle dan bez fudbala.
„Odlično se snalazimo na terenu, ovaj sport nam je najveća ljubav. Ali ako popustimo u školi, treneru nije pravo. Moramo da popravimo ocene, jer u suprotnom se ljuti“, poručuju ovi mališani.

Tako je danas napravljen prvi korak ka jednom prijateljstvu, koje će izrasti u, kako pretpostavljamo i dobru saradnju dva kluba. Mališani su se družili, a Novosađani nastavili put Raške gde igraju turnir. Pored njih učestvuju Banjaluka, Crvena zvezda, Partizan, Čukarički i Voždovac.

BONUS VIDEO Mbape – najplaćeniji fudbaler današnjice

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar