Roman Abramovič
Foto: EPA-EFE/Michael Steele

Čelsi je dovođenjem Romelua Lukakua za 115 miliona evra oborio klupski rekord, ali i podsetio sve da je londonski klub gotovo čitave dve decenij najveći trošadžija u modernom fudbalu.

Belgijanac je već igrao za Čelsi u periodu od 2011. do 2014, ali je zablistao tek u Evertonu odakle je karijeru gradio van „Stamford Bridža“.

Tomas Tuhel je alarmirao Romana Abramoviča i poručio mu da mu za odbranu titule u Ligi šampiona trebaju prava pojačanja. Jedno od njih je upravo Lukaku, gol mašina koja garantuje novu dimenziju u napadu „plavaca“.

I to je samo nastavilo niz vrhunskih i skupih pojačanja koja su u klub stigla od 2003. godine kada je klub kupio Abramovič.

Čelsi je u njegovoj eri stigao do pet trofeja Premijer lige, pet FA Kupa, dve Lige šampiona, ali sve to je značilo da treba potrošiti bogatstvo.

Dolaskom Lukakua se Čelsi opet osamio na mestu broj jedan, pa je Abramovič samo na pojačanja od 2003. godine dao tačno 2,34 milijarde evra. Time je uspeo da pretekne Siti koji je u dosta kraćem periodu uspeo da potroši 2,24 milijarde.

Na trećem mestu je Barsa koja je za 18 godina imala dve sjajne generacije, a to ju je koštalo 1,98 milijardi. Četvrti na listi je Real Madrid sa 1,91, dok je Mančester junajted stao na 1.82.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar